FINAL SIX BARCELONA Španjolski mediji slave Suarezov povratak, vaterpolo na zapećku zbivanja u gradu

Petak, 29. svibnja 2015. 13:51 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Barcelone

Vratio im se Suarez kojeg su jako zavoljeli, čak ni velebna pobjeda Barcelonete protiv Szolnokija nije bila dovoljna za okvirić na naslovnicama

Sportski tisak u Barceloni bruji o finalu Kupa kralja, koje će se na Camp Nou u Barceloni održati ove subote (21.30). Naslovne stranice Mundo Deportiva i Sporta, oba sportska lista sa sjedištem u glavnom gradu Katalonije, posvećene su samo tom događaju, dok se primjerice o završnom turniru vaterpolske Lige prvaka piše tek na zadnjim stranicama, iako su oba lista  medijski pokrovitelji turnira.

Glavna vijest u današnjim tiskanim izdanjima je da će Luis Suarez biti spreman za ogled protiv Athletic Bilbaa, što bi značilo da će Barcelonin udarni napad (Tridente: Messi - Neymar - Suarez) voditi klub do osvajanja preostale dvije krune. Pobjeda u Kupu može doći između dvije velike titule, one za prvaka Španjolske i Europe.

Vratio im se Suarez kojeg su jako zavoljeli, čak ni velebna pobjeda Barcelonete protiv Szolnokija nakon peteraca nije bila dovoljna za okvirić na naslovnicama.

U subotu od 21.30 sati na Camp Nou susrest će se Barcelona i Athletic Bilbao u finalu španjolskog Kupa kralja. U tom povodu gosti iz Baskije, odnosno dio njih koji ne bude mogao doći na stadion imat će svoju fan-zonu. Ona je već smještena kod poznatih gradskih fontana, nekoliko desetaka metara iznad Plaza Espanye. Baski će pokušati doći do prvog klupskog trofeja od 1984. godine. Bila je ta sezona najftrofejnija u njihovoj povijesti, osvojili su tada trostruku krunu (Pruimera, Kup i Superkup), no od tada - ništa.

Program će iznad fontana (Park Municipal) trajati dva dana, u petak i subotu. Sviraju DJ-evi i rock-bendovi, toče se hektolitri alkohola, a Barcelona polako poprima crveno-bijela, Athleticova obilježja. 

Pogledajte kako se Katalunjci pripremaju za Baske uoči finala Kupa kralja

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.