FINAL SIX BARCELONA Španjolski mediji slave Suarezov povratak, vaterpolo na zapećku zbivanja u gradu

Petak, 29. svibnja 2015. 13:51 Napisao/la  Patrik Mršnik izvještava iz Barcelone

Vratio im se Suarez kojeg su jako zavoljeli, čak ni velebna pobjeda Barcelonete protiv Szolnokija nije bila dovoljna za okvirić na naslovnicama

Sportski tisak u Barceloni bruji o finalu Kupa kralja, koje će se na Camp Nou u Barceloni održati ove subote (21.30). Naslovne stranice Mundo Deportiva i Sporta, oba sportska lista sa sjedištem u glavnom gradu Katalonije, posvećene su samo tom događaju, dok se primjerice o završnom turniru vaterpolske Lige prvaka piše tek na zadnjim stranicama, iako su oba lista  medijski pokrovitelji turnira.

Glavna vijest u današnjim tiskanim izdanjima je da će Luis Suarez biti spreman za ogled protiv Athletic Bilbaa, što bi značilo da će Barcelonin udarni napad (Tridente: Messi - Neymar - Suarez) voditi klub do osvajanja preostale dvije krune. Pobjeda u Kupu može doći između dvije velike titule, one za prvaka Španjolske i Europe.

Vratio im se Suarez kojeg su jako zavoljeli, čak ni velebna pobjeda Barcelonete protiv Szolnokija nakon peteraca nije bila dovoljna za okvirić na naslovnicama.

U subotu od 21.30 sati na Camp Nou susrest će se Barcelona i Athletic Bilbao u finalu španjolskog Kupa kralja. U tom povodu gosti iz Baskije, odnosno dio njih koji ne bude mogao doći na stadion imat će svoju fan-zonu. Ona je već smještena kod poznatih gradskih fontana, nekoliko desetaka metara iznad Plaza Espanye. Baski će pokušati doći do prvog klupskog trofeja od 1984. godine. Bila je ta sezona najftrofejnija u njihovoj povijesti, osvojili su tada trostruku krunu (Pruimera, Kup i Superkup), no od tada - ništa.

Program će iznad fontana (Park Municipal) trajati dva dana, u petak i subotu. Sviraju DJ-evi i rock-bendovi, toče se hektolitri alkohola, a Barcelona polako poprima crveno-bijela, Athleticova obilježja. 

Pogledajte kako se Katalunjci pripremaju za Baske uoči finala Kupa kralja