UEFA PROTIV UEFA-e

Srbiji zbog rasističkog incidenta ipak teža kazna?

Srijeda, 26. prosinca 2012. 16:03 Napisao/la  SC

Disciplinski inspektor UEFA-e namjerava podnijeti žalbu na odluku UEFA-e

Kuća europskog nogometa od srijede se opet bavi incidentom u Kruševcu u završnici susreta mladih reprezentacija Srbije i Engleske. Naime, po pravilima UEFA-e njen se disciplinski inspektor Jean Samuel Leube ima pravo žaliti na odluku disciplinskih tijela UEFA-e, a upravo će to i napraviti nakon što je donesena prvotna presuda. Podsjećanja radi, 13. prosinca Disciplinska komisija UEFA-e kaznila je FSS sa 80 tisuća eura i jednom utakmicom bez publike što je od mnogih ocijenjeno kao sramotno blaga kazna, osobito od Engleza.

Osim toga, suspenzije su zaradili igrači Goran Čaušić (četiri utakmice), Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić (po tri utakmice), Nikola Ninković (dvije utakmice). Po dvije godine suspenzije dobili su treneri Predrag Katić i Andreja Milutinović. Od Engleza suspendirani su Thomas Ince (jedna utakmica suspenzije) i Steve Colker (dvije utakmice).

Samo dan nakon objave odluke pojavila se i mogućnost žalbe što se sada i ostvarilo. Najglasniji prosvjednici bili su po tradiciji Rio Ferdinand, te predsjednici FIFA-e i UEFA-e Sepp Blatter i Michel Platini. Disciplinski inspektor UEFA-e Jean Samuel Leube ima rok do utorka 8. siječnja 2013. za uložiti žalbu, a do tada pravo na žalbu imaju i engleski i srpski nogometni savez. Tada predmet ide pred UEFA-ino žalbeno tijelo.

Ova odluka nije iznenađenje, jer je ogroman raskorak između prijedloga inspektora, koji je tražio, između ostalog, da se sve srpske reprezentacije izbace iz svih natjecanja.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.