SAD - BELGIJA (22) Okršaj momčadi koje su prije dva tjedna trebale zajednički trenirati

Utorak, 01. srpnja 2014. 03:46 Napisao/la  SC

Nije nam važno što je taj trening propao. Dobro poznajemo belgijsku reprezentaciju, kaže Jurgen Klinsmann, izbornik reprezentacije SAD-a

Na dan kada su Brazil i Hrvatska na Corinthians Areni otvarali Svjetsko prvenstvo, samo nekoliko kilometara dalje, na jednom od trening-igrališta Sao Paula trebali su se susresti Belgijanci I Amerikanci. Jurgen Klinsmann i igrači već su bili nadomak stadiona, kada ih je poziv iz belgijanskog nogometnog saveza prisilio na povratak u kamp. Naime, zbog prometnog kolapsa u gradu Wilmots i momci nisu se uspjeli u dogovoreno vrijeme pojaviti na terenu, pa je trening otkazan. No, otkazivanja osmine finala nema, dva tjedna kasnije mjesto radnje je Arena Fonte Nova u Salvadoru.

- Nije nam važno što je taj trening propao. Dobro poznajemo belgijsku reprezentaciju, dvaput smo igrali prijateljske susrete s njima u posljednje tri godine. Dobro smo ih proučili i nemamo straha uoči utakmice, kaže izbornik SAD-a.

Klinsmann se osvrnuo i na izvrsne rezultate nacija iz zajedničke konfederacije (CONCACAF). Kaže da mu je jako drago zbog dobrog rezultata za Kostariku i Meksiko. 

- Čini nas ponosnima ovaj veliki uspjeh Kostarike, igrali su stvarno sjajno u dosadašnjem tijeku turnira, isto kao i Meksiko a mi samo želimo nastaviti u tom trendu. Nažalost, još su uvijek reprezentacije iz naše sredine sklone podcjenjivanju od strane drugih, posebice europskih momčadi. Rezultati na ovom >Svjetskom prvenstvu govore nama u prilog, dodaje Klinsmann.

Poput argentinskog uzdanja u snage Lionela Messija, belgijski izbornik Marc Wilmots ističe da je vrijeme da zabljesne njegov dijamant - Eden Hazard. Jedan od najboljih mladih igrača svijeta ostao je mnogo toga dužan u natjecanju po skupinama, no stručni stožer vjeruje u njega.

- On je pod dosta velikim pritiskom otkako traje Svjetsko prvenstvo. Ne želim mu ga nekim izjavama dodatno stvarati, ali znam da on može dati svoj obol u našem uspjehu kroz osminu finala. Imam veliko povjerenje u njega, razgovarali smo i svjestan je da može stvoriti višak, proigrati ili pak zabiti pogodak. Njegovo vrijeme je sada, kaže Wiilmots.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.