SAD - BELGIJA (22) Okršaj momčadi koje su prije dva tjedna trebale zajednički trenirati

Utorak, 01. srpnja 2014. 03:46 Napisao/la  SC

Nije nam važno što je taj trening propao. Dobro poznajemo belgijsku reprezentaciju, kaže Jurgen Klinsmann, izbornik reprezentacije SAD-a

Na dan kada su Brazil i Hrvatska na Corinthians Areni otvarali Svjetsko prvenstvo, samo nekoliko kilometara dalje, na jednom od trening-igrališta Sao Paula trebali su se susresti Belgijanci I Amerikanci. Jurgen Klinsmann i igrači već su bili nadomak stadiona, kada ih je poziv iz belgijanskog nogometnog saveza prisilio na povratak u kamp. Naime, zbog prometnog kolapsa u gradu Wilmots i momci nisu se uspjeli u dogovoreno vrijeme pojaviti na terenu, pa je trening otkazan. No, otkazivanja osmine finala nema, dva tjedna kasnije mjesto radnje je Arena Fonte Nova u Salvadoru.

- Nije nam važno što je taj trening propao. Dobro poznajemo belgijsku reprezentaciju, dvaput smo igrali prijateljske susrete s njima u posljednje tri godine. Dobro smo ih proučili i nemamo straha uoči utakmice, kaže izbornik SAD-a.

Klinsmann se osvrnuo i na izvrsne rezultate nacija iz zajedničke konfederacije (CONCACAF). Kaže da mu je jako drago zbog dobrog rezultata za Kostariku i Meksiko. 

- Čini nas ponosnima ovaj veliki uspjeh Kostarike, igrali su stvarno sjajno u dosadašnjem tijeku turnira, isto kao i Meksiko a mi samo želimo nastaviti u tom trendu. Nažalost, još su uvijek reprezentacije iz naše sredine sklone podcjenjivanju od strane drugih, posebice europskih momčadi. Rezultati na ovom >Svjetskom prvenstvu govore nama u prilog, dodaje Klinsmann.

Poput argentinskog uzdanja u snage Lionela Messija, belgijski izbornik Marc Wilmots ističe da je vrijeme da zabljesne njegov dijamant - Eden Hazard. Jedan od najboljih mladih igrača svijeta ostao je mnogo toga dužan u natjecanju po skupinama, no stručni stožer vjeruje u njega.

- On je pod dosta velikim pritiskom otkako traje Svjetsko prvenstvo. Ne želim mu ga nekim izjavama dodatno stvarati, ali znam da on može dati svoj obol u našem uspjehu kroz osminu finala. Imam veliko povjerenje u njega, razgovarali smo i svjestan je da može stvoriti višak, proigrati ili pak zabiti pogodak. Njegovo vrijeme je sada, kaže Wiilmots.