Ispisana nogometna povijest, prvi put ikad na jednoj utakmici sutkinja pokazala bijeli karton!

Ponedjeljak, 23. siječnja 2023. 09:33 Napisao/la  SC

Bijeli karton dio je nove inicijative FIFA-e koju su prigrlili u portuglaskom nogometu, za razliku od žutog i crvenog kartona, koji kažnjavaju, bijeli karton koristi se da bi se dodatno naglasio fair play

Ispisana nogometna povijest, prvi put ikad na jednoj utakmici sutkinja pokazala bijeli karton!

U Lisabonu je ispisan novi mali djelić nogometne povijesti, a sve nakon što je sutkinja četvrtfinalne kup utakmice između ženskih ekipa Benfice i Sportinga pokazala - bijeli karton.

Zna se kada i u kojim situacijama se koriste žuti i crveni kartoni, zna se da često puta arbitri u takvim situacijama dodatno podignu tenzije na terenu i na tribinama, ali reakcija sutkinje ovoga puta bila je popraćena posvamašnjim čuđenjem i - pljeskom s tribina.

Bijeli karton dio je jedne nove inicijative FIFA-e koju su prigrlili u portuglaskom nogometu, za razliku od žutog i crvenog kartona, koji kažnjavaju, bijeli karton koristi se da bi se dodatno naglasio fair play među ekipama na terenu.

Ideja je vrlo jednostavna, želja je poticati etičke vrijednosti u sportu, malo tko bi se protiv toga trebao buniti.

Inače, sutkinja se za bijeli karton odlučila nakon što se pri kraju prvog dijela jedna nogometašica srušila na teren, a medicinski timovi obje ekipe promptno su joj priskočili u pomoć.

Kada se sve sretno okončalo, sutkinja je objema klupama pokazala bijeli karton.

Nogomtašice Benfice pobijedile su Sporting 5:0 i plasirale se u polufinale kupa, a golove za domaću ekipu postigel su Jessica Silva (15, 18), Ana Vitoria (38, 52) i Christy Ucheibe (76).

Utakmica je odigrana na Estadio da Luz, pritom je srušen i rekord po broju gledatelja na jednoj utakmici ženskih ekipa.

Povijesni susret, naime, pratilo je 15.032 gledatelja.

Nije loše!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.