Ispisana nogometna povijest, prvi put ikad na jednoj utakmici sutkinja pokazala bijeli karton!

Ponedjeljak, 23. siječnja 2023. 09:33 Napisao/la  SC

Bijeli karton dio je nove inicijative FIFA-e koju su prigrlili u portuglaskom nogometu, za razliku od žutog i crvenog kartona, koji kažnjavaju, bijeli karton koristi se da bi se dodatno naglasio fair play

Ispisana nogometna povijest, prvi put ikad na jednoj utakmici sutkinja pokazala bijeli karton!

U Lisabonu je ispisan novi mali djelić nogometne povijesti, a sve nakon što je sutkinja četvrtfinalne kup utakmice između ženskih ekipa Benfice i Sportinga pokazala - bijeli karton.

Zna se kada i u kojim situacijama se koriste žuti i crveni kartoni, zna se da često puta arbitri u takvim situacijama dodatno podignu tenzije na terenu i na tribinama, ali reakcija sutkinje ovoga puta bila je popraćena posvamašnjim čuđenjem i - pljeskom s tribina.

Bijeli karton dio je jedne nove inicijative FIFA-e koju su prigrlili u portuglaskom nogometu, za razliku od žutog i crvenog kartona, koji kažnjavaju, bijeli karton koristi se da bi se dodatno naglasio fair play među ekipama na terenu.

Ideja je vrlo jednostavna, želja je poticati etičke vrijednosti u sportu, malo tko bi se protiv toga trebao buniti.

Inače, sutkinja se za bijeli karton odlučila nakon što se pri kraju prvog dijela jedna nogometašica srušila na teren, a medicinski timovi obje ekipe promptno su joj priskočili u pomoć.

Kada se sve sretno okončalo, sutkinja je objema klupama pokazala bijeli karton.

Nogomtašice Benfice pobijedile su Sporting 5:0 i plasirale se u polufinale kupa, a golove za domaću ekipu postigel su Jessica Silva (15, 18), Ana Vitoria (38, 52) i Christy Ucheibe (76).

Utakmica je odigrana na Estadio da Luz, pritom je srušen i rekord po broju gledatelja na jednoj utakmici ženskih ekipa.

Povijesni susret, naime, pratilo je 15.032 gledatelja.

Nije loše!