Serie A: Boatengova bomba, dva crvena kartona i preokret Milana kod Catanije

Petak, 30. studenog 2012. 22:44 Napisao/la  SC

Utakmica 15. kola: Catania - Milan 1:3 (Legrottaglie 11'/El Shaarawy 54', 90', Boateng 56')

SERIE A

CATANIA - MILAN 1:3

Stadion: Angelo Massimino Gledatelja: 20.266

Sudac: Orsato (Schio)

Strijelci: 1:0 Legrottaglie (11'), 1:1 El Shaarawy (54'), 1:2 Boateng (56'), 1:3 El Shaarawy (90+2)

Žuti kartoni: Barrientos, Bellusci, Rolin  (Catania), El Shaarawy, Amelia (Milan)

Crveni kartoni: Barrientos (Catania 49'-drugi žuti karton), Boateng (Milan 90'- izravni crveni karton)

CATANIA: Andujar,  P. Alvarez, Rolin, Legrottaglie, Marchese, Salifu (71' Paglialunga), Almiron (72' Bellusci), Lodi, Castro, Bergessio (77' Doukara), Barrientos.

MILAN:: Amelia, De Sciglio, Mexes, Acerbi, Constant, Montolivo (66' Emanuelson), De Jong, Nocerino, Robinho (90' A, Boateng, El Shaarawy.

Nogometaši Milana preokretom su u dvije minute stigli do pobjede u Cataniji. Domaći sastav mogao je i morao u prvom poluvremenu stići do uvjerljivije prednosti, a onda je Barrientos u 49. minuti isključen što je "rossonerima" dalo prostora da se razigraju i stignu do pobjede koju je u drugoj minuti sudačke nadoknade potvrdio El Shaarawy.

Prvi udarac prema golu uputio je Boateng ljevicom s ruba kaznenog prostora u šestoj minuti, ali Andujar je iz drugog pokušaja uhvatio loptu i sačuvao mrežu netaknutom. I onda je pomalo neočekivano u vodstvo došla Catania. Najprije se po lijevoj strani sjurio Castro, ali je De Sciglio u posljednji trenutak njegov pokušaj izbio u korner. Korner je izveo Lodi, viši od Acerbija bio je Legrottaglie koji je s pet metara glavom matirao Ameliu. Domaći sastav nije stao na tome pa je Almironov udarac glavom s pet metara nakon nabacivanja s lijeve strane prošao na metar od desne stative Amelijina gola. Tek u 32. minuti Milan je drugi puta zaprijetio, ali Nocerinov udarac iz gužve blokiran je u posljednji trenutak. U 36. minuti nova sjajna akcija Sicilijanaca. Po desnoj je strani fantastično prošao Barrientos iz igre izbacivši Acerbija i Constanta, sjajno ubacio u kazneni prostor gdje rossonere od novog pogotka spašava De Sciglio za korak brži od Castra. U 43. minuti domaći vratar Andujar glavom je izbio loptu ispred prvog strijelca lige El Shaarawyja i zaslužio ovacije prepunog "Massimina". Na samom kraju poluvremena Lodi iz slobodnjaka s 20 metara malo s desne strane puca, no Amelia bez problema brani i na odmor se odlazi sa minimalnom prednošću domaćina.

Nakon sjajnog prvoga dijela u drugome ja Catania zakomplicirala sebi život. Točnije, učinio je to u 49. minuti Barrientos. S leđa je oborio Nocerina i sudac Orsato posve opravdano pokazao mu je drugi žuti odnosno crveni karton. S igračem više Milan je "prodisao" i vrlo brzo stigao do izjednačenja. Pogodak El Shaarawyja postignut je iz zaleđa od najmanje jednog metra, ali Orsato je pokazao na centar i u 54. minuti na semaforu je stajalo 1:1. Ako je izjednačujući pogodak bio neregularan, onda je vodeći pogodak Milaneza samo dvije minute kasnije među najljepšima viđenim ove sezone na talijanskim travnjacima. Boateng je s 25 metara opalio desnicom i poslao loptu u sami desni dpnji kut za preokreta vrijednih 1:2. U 62. minuti Nocerino je mogao riješiti pitanje pobjednika ali je Alvarez spasio Cataniju u posljednji trenutak.

"Mali Faraon" El Shaarawy sijao je paniku u obrani Catanije, a kada se u 69. minuti našao sam ispred Andujara svi su već vidjeli treći pogodak Milana. Svi osim Argentinca na vratima Catanije koji ga je "hipnotizirao" i fantastično obranio njegov volej. Već u narednoj minuti opet je u glavnoj ulozi bio prvi strijelac Serie A, no ovoga puta brži od njega bio je Marchese koji je krajnjim naporom izbio loptu u korner. U 75. minuti Marchese je u kaznenom prostoru srušio Boatenga, no za Orsata nije bilo govora o jedanaestercu. Pet minuta kasnije munjevita kontra Milana u dva poteza. Nocerino upošljava Robinha koji ulazi sam u kazneni prostor, ali puca preko gola.

U 89. minuti Nocerino iz gužve pogađa stativu, a minutu kasnije Boateng zaslužuje isključenje zbog starta sa dvije noge na Castru i to na centru igrališta! Milan je susret ipak zaključio sa dva pogotka prednosti. U drugoj minuti sudačke nadoknade drugi je pogodak postigao El Shaarawy nakon asistencije Emanuelsona.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.