Serie A: Boatengova bomba, dva crvena kartona i preokret Milana kod Catanije

Petak, 30. studenog 2012. 22:44 Napisao/la  SC

Utakmica 15. kola: Catania - Milan 1:3 (Legrottaglie 11'/El Shaarawy 54', 90', Boateng 56')

SERIE A

CATANIA - MILAN 1:3

Stadion: Angelo Massimino Gledatelja: 20.266

Sudac: Orsato (Schio)

Strijelci: 1:0 Legrottaglie (11'), 1:1 El Shaarawy (54'), 1:2 Boateng (56'), 1:3 El Shaarawy (90+2)

Žuti kartoni: Barrientos, Bellusci, Rolin  (Catania), El Shaarawy, Amelia (Milan)

Crveni kartoni: Barrientos (Catania 49'-drugi žuti karton), Boateng (Milan 90'- izravni crveni karton)

CATANIA: Andujar,  P. Alvarez, Rolin, Legrottaglie, Marchese, Salifu (71' Paglialunga), Almiron (72' Bellusci), Lodi, Castro, Bergessio (77' Doukara), Barrientos.

MILAN:: Amelia, De Sciglio, Mexes, Acerbi, Constant, Montolivo (66' Emanuelson), De Jong, Nocerino, Robinho (90' A, Boateng, El Shaarawy.

Nogometaši Milana preokretom su u dvije minute stigli do pobjede u Cataniji. Domaći sastav mogao je i morao u prvom poluvremenu stići do uvjerljivije prednosti, a onda je Barrientos u 49. minuti isključen što je "rossonerima" dalo prostora da se razigraju i stignu do pobjede koju je u drugoj minuti sudačke nadoknade potvrdio El Shaarawy.

Prvi udarac prema golu uputio je Boateng ljevicom s ruba kaznenog prostora u šestoj minuti, ali Andujar je iz drugog pokušaja uhvatio loptu i sačuvao mrežu netaknutom. I onda je pomalo neočekivano u vodstvo došla Catania. Najprije se po lijevoj strani sjurio Castro, ali je De Sciglio u posljednji trenutak njegov pokušaj izbio u korner. Korner je izveo Lodi, viši od Acerbija bio je Legrottaglie koji je s pet metara glavom matirao Ameliu. Domaći sastav nije stao na tome pa je Almironov udarac glavom s pet metara nakon nabacivanja s lijeve strane prošao na metar od desne stative Amelijina gola. Tek u 32. minuti Milan je drugi puta zaprijetio, ali Nocerinov udarac iz gužve blokiran je u posljednji trenutak. U 36. minuti nova sjajna akcija Sicilijanaca. Po desnoj je strani fantastično prošao Barrientos iz igre izbacivši Acerbija i Constanta, sjajno ubacio u kazneni prostor gdje rossonere od novog pogotka spašava De Sciglio za korak brži od Castra. U 43. minuti domaći vratar Andujar glavom je izbio loptu ispred prvog strijelca lige El Shaarawyja i zaslužio ovacije prepunog "Massimina". Na samom kraju poluvremena Lodi iz slobodnjaka s 20 metara malo s desne strane puca, no Amelia bez problema brani i na odmor se odlazi sa minimalnom prednošću domaćina.

Nakon sjajnog prvoga dijela u drugome ja Catania zakomplicirala sebi život. Točnije, učinio je to u 49. minuti Barrientos. S leđa je oborio Nocerina i sudac Orsato posve opravdano pokazao mu je drugi žuti odnosno crveni karton. S igračem više Milan je "prodisao" i vrlo brzo stigao do izjednačenja. Pogodak El Shaarawyja postignut je iz zaleđa od najmanje jednog metra, ali Orsato je pokazao na centar i u 54. minuti na semaforu je stajalo 1:1. Ako je izjednačujući pogodak bio neregularan, onda je vodeći pogodak Milaneza samo dvije minute kasnije među najljepšima viđenim ove sezone na talijanskim travnjacima. Boateng je s 25 metara opalio desnicom i poslao loptu u sami desni dpnji kut za preokreta vrijednih 1:2. U 62. minuti Nocerino je mogao riješiti pitanje pobjednika ali je Alvarez spasio Cataniju u posljednji trenutak.

"Mali Faraon" El Shaarawy sijao je paniku u obrani Catanije, a kada se u 69. minuti našao sam ispred Andujara svi su već vidjeli treći pogodak Milana. Svi osim Argentinca na vratima Catanije koji ga je "hipnotizirao" i fantastično obranio njegov volej. Već u narednoj minuti opet je u glavnoj ulozi bio prvi strijelac Serie A, no ovoga puta brži od njega bio je Marchese koji je krajnjim naporom izbio loptu u korner. U 75. minuti Marchese je u kaznenom prostoru srušio Boatenga, no za Orsata nije bilo govora o jedanaestercu. Pet minuta kasnije munjevita kontra Milana u dva poteza. Nocerino upošljava Robinha koji ulazi sam u kazneni prostor, ali puca preko gola.

U 89. minuti Nocerino iz gužve pogađa stativu, a minutu kasnije Boateng zaslužuje isključenje zbog starta sa dvije noge na Castru i to na centru igrališta! Milan je susret ipak zaključio sa dva pogotka prednosti. U drugoj minuti sudačke nadoknade drugi je pogodak postigao El Shaarawy nakon asistencije Emanuelsona.