Napoli protiv Juventusa, Max Allegri rastura komplimentima uoči derbija

Četvrtak, 12. siječnja 2023. 14:05 Napisao/la  SC
Allegri i Spalletti
Allegri i Spalletti

Napoli i Juventus u petak igraju derbi 18. kola u kojemu momčad Maxa Allegrija ne smije izgubiti ako želi ostati u utrci za Scudetto.

- Napoli je favorit za osvajanje naslova prvaka, izgubio je samo jednu utakmicu. Tehnički su jaki i jako dobro vođeni, Luciano (Spalletti, op.a.) je najbolji, kada je riječ o vođenju momčad što dokazuje u Napoliju. Jako poštujem Spallettija, toliko je duhovit da se ponekad sukobimo. Luciano je jako, jako dobar, najbolji je kada je riječ o učenju nogometa, kazao je Allegri.

Juventus je u pozitivnom nizu rezultata, pobijedio je osam zadnjih utakmica što je najava dobre utakmice:

- U nogometu postoji pravilo: Ono što napraviš u današnjoj utakmici, sljedeći dan ništa ne znači. Moramo se držati ponizno i naporno raditi. Mnogo je stvari koje moramo poboljšati kako bismo ostvarili naš cilj, a to je plasman u Ligu prvaka, rekao je Allegri.

Andre Agnelli u petak službeno postaje bivši predsjednik uprave Juventusa, Allegri je osvojio pet Scudetta u njegovom mandatu:

- Nema se što puno reći o Agnelliju. Rezultati koje je postigao u posljednjih 12 godina govore sami za sebe. Zahvalan sam mu što mi je omogućio da treniram Juventus, ostao je uz mene i radimo zajedno dugi niz godina, poručio je Agnelli.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.