Napoli protiv Juventusa, Max Allegri rastura komplimentima uoči derbija

Četvrtak, 12. siječnja 2023. 14:05 Napisao/la  SC
Allegri i Spalletti
Allegri i Spalletti

Napoli i Juventus u petak igraju derbi 18. kola u kojemu momčad Maxa Allegrija ne smije izgubiti ako želi ostati u utrci za Scudetto.

- Napoli je favorit za osvajanje naslova prvaka, izgubio je samo jednu utakmicu. Tehnički su jaki i jako dobro vođeni, Luciano (Spalletti, op.a.) je najbolji, kada je riječ o vođenju momčad što dokazuje u Napoliju. Jako poštujem Spallettija, toliko je duhovit da se ponekad sukobimo. Luciano je jako, jako dobar, najbolji je kada je riječ o učenju nogometa, kazao je Allegri.

Juventus je u pozitivnom nizu rezultata, pobijedio je osam zadnjih utakmica što je najava dobre utakmice:

- U nogometu postoji pravilo: Ono što napraviš u današnjoj utakmici, sljedeći dan ništa ne znači. Moramo se držati ponizno i naporno raditi. Mnogo je stvari koje moramo poboljšati kako bismo ostvarili naš cilj, a to je plasman u Ligu prvaka, rekao je Allegri.

Andre Agnelli u petak službeno postaje bivši predsjednik uprave Juventusa, Allegri je osvojio pet Scudetta u njegovom mandatu:

- Nema se što puno reći o Agnelliju. Rezultati koje je postigao u posljednjih 12 godina govore sami za sebe. Zahvalan sam mu što mi je omogućio da treniram Juventus, ostao je uz mene i radimo zajedno dugi niz godina, poručio je Agnelli.