Dan Friedkin doveo Romelua Lukakua, sve je počelo smjenom Paula Fonsece

Srijeda, 30. kolovoza 2023. 21:13 Napisao/la  SC
Mourinho i Friedkin
Mourinho i Friedkin

Romelu Lukaku novi je igrač Rome, Jose Mourinho dobio je veliko pojačanje pred kraj prijelaznog roka.

Lukaku je stigao u Rim gdje odrađuje liječničke preglede prije potpisa ugovora, bivši igrač Intera pojačao je Romu i još više naljutio navijače milanskog kluba, koji su mu zamjerili da je pregovarao s Juventusom dok je trajala sezona.

Ništa to nije smetalo navijače Rome, nekoliko tisuća došlo je pozdraviti Lukakua na rimski aerodrom (video ispod teksta).

Prije službenog predstavljanja u središtu pozornosti opet je vlasnik Rome Dan Friedkin, koji je unatoč ograničenjima opet doveo zvučno pojačanje.

Roma se zbog kršenja Financijskog Fair Playa (FFP) dugo nosi s problemom ograničenog budžeta, unatoč tome Friedkin je između ostalih doveo Josea Mourinha, Paula Dybalu i Romelua Lukakua.

U transferu Romelula Lukakua iz Chelsea presudno je bilo poznanstvo Dana Friedkina i Todda Boehlyja, vlasnika Chelseaja.

Američki biznismeni u Londonu su proteklih dana dogovorili posudbu koja će Romu stajati 5 mil. eura bez prava otkupa ugovora.

Lukaku će u Romi zarađivati 7,5 mil. eura ili 4 mil. eura manje nego u Chelseaju, Belgijanac je pristao na manju plaću nakon razgovora s Mourinhom.

Friedkin je kupio Romu od Jamesa Pallotte nakon vrhunca pandemije COVID-a krajem 2020. godine, a prvi veliki potez dogodio se na kraju sezone, kada je sadašnjega trenera Lillea Paula Fonsecu zamijenio Joséom Mourinhom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.