Dan Friedkin doveo Romelua Lukakua, sve je počelo smjenom Paula Fonsece

Srijeda, 30. kolovoza 2023. 21:13 Napisao/la  SC
Mourinho i Friedkin
Mourinho i Friedkin

Romelu Lukaku novi je igrač Rome, Jose Mourinho dobio je veliko pojačanje pred kraj prijelaznog roka.

Lukaku je stigao u Rim gdje odrađuje liječničke preglede prije potpisa ugovora, bivši igrač Intera pojačao je Romu i još više naljutio navijače milanskog kluba, koji su mu zamjerili da je pregovarao s Juventusom dok je trajala sezona.

Ništa to nije smetalo navijače Rome, nekoliko tisuća došlo je pozdraviti Lukakua na rimski aerodrom (video ispod teksta).

Prije službenog predstavljanja u središtu pozornosti opet je vlasnik Rome Dan Friedkin, koji je unatoč ograničenjima opet doveo zvučno pojačanje.

Roma se zbog kršenja Financijskog Fair Playa (FFP) dugo nosi s problemom ograničenog budžeta, unatoč tome Friedkin je između ostalih doveo Josea Mourinha, Paula Dybalu i Romelua Lukakua.

U transferu Romelula Lukakua iz Chelsea presudno je bilo poznanstvo Dana Friedkina i Todda Boehlyja, vlasnika Chelseaja.

Američki biznismeni u Londonu su proteklih dana dogovorili posudbu koja će Romu stajati 5 mil. eura bez prava otkupa ugovora.

Lukaku će u Romi zarađivati 7,5 mil. eura ili 4 mil. eura manje nego u Chelseaju, Belgijanac je pristao na manju plaću nakon razgovora s Mourinhom.

Friedkin je kupio Romu od Jamesa Pallotte nakon vrhunca pandemije COVID-a krajem 2020. godine, a prvi veliki potez dogodio se na kraju sezone, kada je sadašnjega trenera Lillea Paula Fonsecu zamijenio Joséom Mourinhom.

Tablice omogućuje Sofascore