ROBERTO MANCINI ODLAZI

Pep Guardiola iduće sezone preuzima Manchester City

Petak, 02. studenog 2012. 12:52 Napisao  I. V.

U Cityju već rade Txiki Begiristain i Ferran Soriano, bliski Guardiolini suradnici iz Barcelone

Roberto Mancini odnedavno u neformalnim razgovorima najavljuje izvjesno, prema vlastitom priznanju menadžer Manchester Cityja iduće sezone trebao bi preuzeti Monaco. Mancinijevi bliski suradnici "spontano" su obavijestili javnost da je u aktualnom engleskom prvaku pri kraju veliko pospremanje, sve je spremno za dolazak Pepa Guardiole, koji se trenutačno odmara u New Yorku.

Bivši trener Barcelone izvjesno je sve dogovorio s vlasnikom Manchester Cityja šeikom Mansourom bin Zayedom čemu svjedoče personalne promjene u klupskoj upravi. Nakon što je izvršni direktor Manchester Cityja postao Ferran Soriano, prije nekoliko dana službeno je predstavljen novi sportski direktor Txiki Begiristain.

Txiki Begiristain i Ferran Soriano bili su najbliži suradnici Pepa Guardiole u Barceloni, u njihovom mandatu Barcelona je postala najbolji klub na svijetu. Barcelona je prva i jedina u povijesti klupskih natjecanja 2009. godine osvojila svih 6 trofeja, postavivši nove standarde tika-taka nogometom.

 Nakon što je pod vodstvom Roberta Mancinija u sezoni 2011/12 prvi put u povijesti osvojio prvenstvo, prema svemu dućei od sezone 2012/13 u Manchester Cityju počinje tika-taka razdoblje pod vodstvom Pepa Guardiole.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.