ROBERTO MANCINI ODLAZI

Pep Guardiola iduće sezone preuzima Manchester City

Petak, 02. studenog 2012. 12:52 Napisao  I. V.

U Cityju već rade Txiki Begiristain i Ferran Soriano, bliski Guardiolini suradnici iz Barcelone

Roberto Mancini odnedavno u neformalnim razgovorima najavljuje izvjesno, prema vlastitom priznanju menadžer Manchester Cityja iduće sezone trebao bi preuzeti Monaco. Mancinijevi bliski suradnici "spontano" su obavijestili javnost da je u aktualnom engleskom prvaku pri kraju veliko pospremanje, sve je spremno za dolazak Pepa Guardiole, koji se trenutačno odmara u New Yorku.

Bivši trener Barcelone izvjesno je sve dogovorio s vlasnikom Manchester Cityja šeikom Mansourom bin Zayedom čemu svjedoče personalne promjene u klupskoj upravi. Nakon što je izvršni direktor Manchester Cityja postao Ferran Soriano, prije nekoliko dana službeno je predstavljen novi sportski direktor Txiki Begiristain.

Txiki Begiristain i Ferran Soriano bili su najbliži suradnici Pepa Guardiole u Barceloni, u njihovom mandatu Barcelona je postala najbolji klub na svijetu. Barcelona je prva i jedina u povijesti klupskih natjecanja 2009. godine osvojila svih 6 trofeja, postavivši nove standarde tika-taka nogometom.

 Nakon što je pod vodstvom Roberta Mancinija u sezoni 2011/12 prvi put u povijesti osvojio prvenstvo, prema svemu dućei od sezone 2012/13 u Manchester Cityju počinje tika-taka razdoblje pod vodstvom Pepa Guardiole.

Tablice omogućuje Sofascore