Premierliga: Erling Haaland poludio na suca, nevjerojatan sudački previd

Nedjelja, 03. prosinca 2023. 17:56 Napisao/la  SC

Nogomet je kao život, ponekad ne dobiješ ono što zaslužuješ, rekao je Pep Guardiola nakon remija s Tottenhamom na Etihadu, odbivši komentirati spornu odluku 

Erling Haaland
Erling Haaland

Nogometaši Tottenhama prekinuli su niz od tri uzastopna poraza izvukavši u ludoj utakmici na Etihadu bod kod Manchester Cityja, koji je prvi put nakon šest godina odigrao tri utakmice u nizu bez pobjede.

Krajnjim rezultatom najzadovoljnji su u Arsenalu, ishodom na Etihadu nezadovoljni mogu biti i jedni i drugi, naročito domaćini koji su tri puta vodili i koji su zbog nevjerojatnog sudačkog previda na kraju možda i ostali bez pobjede.

Naime, igrala se 95. minuta kada je Jack Grealish krenuo sam prema gostujućem vrataru, a nakon asistencije Erlinga Haalanda, kojega su gosti nekoliko trenutaka ranije prekršajem pokušali zaustaviti na centru.

Iako je Grealish bio u više nego obečavajućoj situaciji za postizanje pogotka Simon Hooper odlučio je akciju vratiti na početak, čime je izazvao posvemašnji bijes Haalanda i svih ostalih "građana", uključujući i Pepa Guardiolu koji se hvatao za glavu.

Nevjerojatan sudački previd toliko je razgnjevio Haalanda da je sucu uputio nekoliko ne baš nježnih riječi, a nakon utakmice odmah na društvenoj mreži stavio snimak spornog trenutka uz jednostavno: WTF!

Inače Haaland je Grealishu asistirao i u 80. minuti, kada je Manchester City treći put došao do vodstva, kojega je u 90. minuti poništio Dejan Kuluševski.

 Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta, Mateo Kovačić u igru je ušao u 87. minuti.

Pep Guardiola nije želio komentirati spornu odluku suca, za Sky Sports je nakon utakmice samo odgovorio:

- Stvorili smo puno šansi, bili smo agresivni. Nogomet je kao život, ponekad ne dobiješ ono što zaslužuješ. Čestitam Spursima na bodu. To je nogomet.

Nogometaši Liverpoola u samoj završnici utakmice uspjeli su preokretom doći do domaće pobjede protiv Fulhama, Endo je prvo u 87. minuti poravnao rezultat, minutu kasnije Alexander Arnold pogodio pobjedu.

Chelsea je s desetoricom slavio protiv Brightona za prvu pobjedu nakon tri utakmice.

Rezultati: Bournemouth – Aston Villa 2:2 (Semenyo 10, Solanke 52/Bailey 20, Watkins 90), Chelsea – Brighton 3:2 (Fernandes 17, 65, Colwill 21/Buonanotte 43, Joao Pedro 90+2), Liverpool – Fulham 4:3 (Leno 20-ag, Mac Allister 38, Endo 87, Alexander Arnold 88/Wilson 24, Tete 45+3, De Cordova 80), West Ham – Crystal Palace 1:1 (Kudus 13/Edouard 53), Manchester City - Tottenham 3:3 (Son Heung Min 9-ag, Foden 31, Grealish 81/Son Heung Min 6, Lo Celso 69, Kuluševski 90)

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.