Premierliga: Erling Haaland poludio na suca, nevjerojatan sudački previd

Nedjelja, 03. prosinca 2023. 17:56 Napisao/la  SC

Nogomet je kao život, ponekad ne dobiješ ono što zaslužuješ, rekao je Pep Guardiola nakon remija s Tottenhamom na Etihadu, odbivši komentirati spornu odluku 

Erling Haaland
Erling Haaland

Nogometaši Tottenhama prekinuli su niz od tri uzastopna poraza izvukavši u ludoj utakmici na Etihadu bod kod Manchester Cityja, koji je prvi put nakon šest godina odigrao tri utakmice u nizu bez pobjede.

Krajnjim rezultatom najzadovoljnji su u Arsenalu, ishodom na Etihadu nezadovoljni mogu biti i jedni i drugi, naročito domaćini koji su tri puta vodili i koji su zbog nevjerojatnog sudačkog previda na kraju možda i ostali bez pobjede.

Naime, igrala se 95. minuta kada je Jack Grealish krenuo sam prema gostujućem vrataru, a nakon asistencije Erlinga Haalanda, kojega su gosti nekoliko trenutaka ranije prekršajem pokušali zaustaviti na centru.

Iako je Grealish bio u više nego obečavajućoj situaciji za postizanje pogotka Simon Hooper odlučio je akciju vratiti na početak, čime je izazvao posvemašnji bijes Haalanda i svih ostalih "građana", uključujući i Pepa Guardiolu koji se hvatao za glavu.

Nevjerojatan sudački previd toliko je razgnjevio Haalanda da je sucu uputio nekoliko ne baš nježnih riječi, a nakon utakmice odmah na društvenoj mreži stavio snimak spornog trenutka uz jednostavno: WTF!

Inače Haaland je Grealishu asistirao i u 80. minuti, kada je Manchester City treći put došao do vodstva, kojega je u 90. minuti poništio Dejan Kuluševski.

 Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta, Mateo Kovačić u igru je ušao u 87. minuti.

Pep Guardiola nije želio komentirati spornu odluku suca, za Sky Sports je nakon utakmice samo odgovorio:

- Stvorili smo puno šansi, bili smo agresivni. Nogomet je kao život, ponekad ne dobiješ ono što zaslužuješ. Čestitam Spursima na bodu. To je nogomet.

Nogometaši Liverpoola u samoj završnici utakmice uspjeli su preokretom doći do domaće pobjede protiv Fulhama, Endo je prvo u 87. minuti poravnao rezultat, minutu kasnije Alexander Arnold pogodio pobjedu.

Chelsea je s desetoricom slavio protiv Brightona za prvu pobjedu nakon tri utakmice.

Rezultati: Bournemouth – Aston Villa 2:2 (Semenyo 10, Solanke 52/Bailey 20, Watkins 90), Chelsea – Brighton 3:2 (Fernandes 17, 65, Colwill 21/Buonanotte 43, Joao Pedro 90+2), Liverpool – Fulham 4:3 (Leno 20-ag, Mac Allister 38, Endo 87, Alexander Arnold 88/Wilson 24, Tete 45+3, De Cordova 80), West Ham – Crystal Palace 1:1 (Kudus 13/Edouard 53), Manchester City - Tottenham 3:3 (Son Heung Min 9-ag, Foden 31, Grealish 81/Son Heung Min 6, Lo Celso 69, Kuluševski 90)

Tablice omogućuje Sofascore