PONOVLJENA UTAKMICA FA CUPA

Demba Ba odveo Chelsea u polufinale

Ponedjeljak, 01. travnja 2013. 15:34 Napisao/la  SC

Utakmica četvrtfinala FA Cupa: Chelsea - Manchester United 1:0

 

Četvrtfinale FA Cupa

 

CHELSEA - MANCHESTER UNITED 1:0

 

Stadion Stamford Bridge Gledatelja:40.704

 

Sudac: Phil Dowd

 

Strijelac: 1:0 Ba (49')

 

Žuti kartoni: Bertrand. Azpilicueta, Mata, Oscar (Chelsea), Cleverley (Manchester United)

 

CHELSEA: Cech, Azpilicueta, Ivanović, Luiz, Cole (22' Bertrand), Mikel, Ramires, Hazard, Mata, Oscar (90'+1 Moses), Ba (90'+3' Torres)

 

MANCHESTER UNITED: De Gea, Jones, Smalling, Ferdinand, Evra, Valencia, Carrick, Cleverley (61' Van Persie, Nani (65' Giggs); Hernandez, Welbeck (80' Young)

 

Nogometaši Chelsea uspjeli su se plasirati u polufinale FA Cupa gdje će 14. travnja na londonskom Wembleyju odmjeriti snage s Manchester Cityjem. Branitelji naslova u ponovljenom susretu četvrtfinala na svome su Stamford Bridgeu pobijedili Manchester United i tako spriječili gradski derbi u polufinalu najstarijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu. Bio je to prvi poraz Uniteda nakon 22 susreta u domaćim natjecanjima.

 

Trenutak odluke dogodio se u 49. minuti nakon fantastične reakcije napadača Chelsea Senegalca Demba Ba, koji je okomito upućenu loptu udarcem iz prve poslao preko Davida De Geu za 1:0 nakon sjajne asistencije Juana Mate.

 

U prvome poluvremeneu, točnije u prvih pola sata, nije viđeno gotovo ništa vrijedno spomena, a onda je Belgijanac Eden Hazard započeo akciju, ubacio u kazneni prostor, a Demba Ba nije uspio savladati sjajnog Španjolca Davida De Geu. U 37. minuti Manchester United bio je najbliže vodstvu. Portugalac Nani sjajno je pucao sa 20 metara, ali se lopta od vratnice odbila u polje i ostalo je 1:0. I posljednja prigoda u prvome dijelu pripala je gostima. U 41. minuti sjajno je tukao Meksikanac Chicharito Hernandez sa 25 metara a Petr Čech krajnjim naporom, nogama uspijeva spriječiti poravnanje.

 

U drugome poluvremenu kao da je bila riječ o nekoj drugoj utakmici. Prvo je Čech fantastičnom reakcijom spasio Chelsea. Hernandez je tukao glavom s pet metara od gola, ali Čech je munjevitom reakcijom u padu odbio loptu izvan terena. Zatim je Chelsea došao na red. Mata je napravio dar-mar u kaznenom prostoru Uniteda, ali njegov udarac obranio je De Gea. U 88. minuti nemoguću je prigodu propustio Robin Van Persie kada je ostao sam pred Čechom i "penzioneri" su mogli početi slaviti. I u 93. minuti opasan je bio Van Persie, no njegov pokušaj glavom otišao je zamalo preko gola.

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.