PONOVLJENA UTAKMICA FA CUPA

Demba Ba odveo Chelsea u polufinale

Ponedjeljak, 01. travnja 2013. 15:34 Napisao/la  SC

Utakmica četvrtfinala FA Cupa: Chelsea - Manchester United 1:0

 

Četvrtfinale FA Cupa

 

CHELSEA - MANCHESTER UNITED 1:0

 

Stadion Stamford Bridge Gledatelja:40.704

 

Sudac: Phil Dowd

 

Strijelac: 1:0 Ba (49')

 

Žuti kartoni: Bertrand. Azpilicueta, Mata, Oscar (Chelsea), Cleverley (Manchester United)

 

CHELSEA: Cech, Azpilicueta, Ivanović, Luiz, Cole (22' Bertrand), Mikel, Ramires, Hazard, Mata, Oscar (90'+1 Moses), Ba (90'+3' Torres)

 

MANCHESTER UNITED: De Gea, Jones, Smalling, Ferdinand, Evra, Valencia, Carrick, Cleverley (61' Van Persie, Nani (65' Giggs); Hernandez, Welbeck (80' Young)

 

Nogometaši Chelsea uspjeli su se plasirati u polufinale FA Cupa gdje će 14. travnja na londonskom Wembleyju odmjeriti snage s Manchester Cityjem. Branitelji naslova u ponovljenom susretu četvrtfinala na svome su Stamford Bridgeu pobijedili Manchester United i tako spriječili gradski derbi u polufinalu najstarijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu. Bio je to prvi poraz Uniteda nakon 22 susreta u domaćim natjecanjima.

 

Trenutak odluke dogodio se u 49. minuti nakon fantastične reakcije napadača Chelsea Senegalca Demba Ba, koji je okomito upućenu loptu udarcem iz prve poslao preko Davida De Geu za 1:0 nakon sjajne asistencije Juana Mate.

 

U prvome poluvremeneu, točnije u prvih pola sata, nije viđeno gotovo ništa vrijedno spomena, a onda je Belgijanac Eden Hazard započeo akciju, ubacio u kazneni prostor, a Demba Ba nije uspio savladati sjajnog Španjolca Davida De Geu. U 37. minuti Manchester United bio je najbliže vodstvu. Portugalac Nani sjajno je pucao sa 20 metara, ali se lopta od vratnice odbila u polje i ostalo je 1:0. I posljednja prigoda u prvome dijelu pripala je gostima. U 41. minuti sjajno je tukao Meksikanac Chicharito Hernandez sa 25 metara a Petr Čech krajnjim naporom, nogama uspijeva spriječiti poravnanje.

 

U drugome poluvremenu kao da je bila riječ o nekoj drugoj utakmici. Prvo je Čech fantastičnom reakcijom spasio Chelsea. Hernandez je tukao glavom s pet metara od gola, ali Čech je munjevitom reakcijom u padu odbio loptu izvan terena. Zatim je Chelsea došao na red. Mata je napravio dar-mar u kaznenom prostoru Uniteda, ali njegov udarac obranio je De Gea. U 88. minuti nemoguću je prigodu propustio Robin Van Persie kada je ostao sam pred Čechom i "penzioneri" su mogli početi slaviti. I u 93. minuti opasan je bio Van Persie, no njegov pokušaj glavom otišao je zamalo preko gola.

 

Tablice omogućuje Sofascore