ENGLESKO PRVENSTVO

Everton pobijedio Man. City, Jelavić strijelac

Subota, 16. ožujka 2013. 16:00 Napisao/la  SC

Utakmica 30. kola: Everton - Manchester City 2:0 (Osman 32, Jelavić 90)

PREMIERLIGA - 30. kolo

EVERTON - MANCHESTER CITY 2:0

Goodison Park. Gledatelja: 36.519

Sudac: Lee Probert (Bristol)

Strijelci: 1:0 Osman (32), 2:0 Jelavić (90)

Žuti kartoni: Pienaar, Fellaini, Osman, Jelavić (Everton), Kolaroc, Silva, Džeko (Manchester City)

Crveni karton: Pienaar (drugi žuti - 61)

EVERTON: Mucha, Coleman, Distin, Heitinga, Baines, Osman, Gibson, Mirallas (70 Naismith), Pienaar, Fellaini, Anichebe (90 Jelavić)

MANCHESTER CITY: Hart, Zabaleta, K. Toure (83 Sinclair), Nastasic, Kolarov, Milner (83 Clichy), Barry (70 Nasri), Javi Garcia, Silva, Tevez, Džeko

Nogometaši Evertona pobijedili su Manchester City u prvoj utakmici 30. kola engleskog Premiershipa i građane definitivno izbacili iz utrke za obranu naslova prvaka. City je nastavio crni niz na Goodison Park, upisavši četvrti poraz zaredom u dvorištu Evertona. Građani su u 14 posljednjih posjeta Evertonu samo jednom pobijedili.

Da će tako ostati i u nedjelju dao je naslutiti domaći kapetan Osman koji je u 32. minuti pravom bombom s 20-tak metara svladao gostujućeg vratara Harta. Sve dvojbe otklonio je hrvatski napadač Nikica Jelavić koji je u igru ušao u 90. minuti i u četvrtoj minuti sudačke nadoknade postavio konačan rezultat.

Hrvatski reprezentativac je nakon asistencije Fellainija mrežu zatresao odličnim udarcem ljevicom s ruba kaznenog prostora. Jelaviću je ovo sedmi ovosezonski pogodak, prvi nakon 16. kola i gola Tottenhamu. Jelavić je imao produktivne četiri minute na terenu, uz postignut gol uspio je zaraditi i javnu opomenu.

Domaćinu je u 14. minuti poništen pogodak Mirallasa zbog zaleđa. Nogometaši Evertona su u 37. minuti tražili najstrožu kaznu nakon Nastasićevog prekršaja na Fellainiju, ali je sudac Probert ostao nijem. Domaćin je kraj utakmice dočekao s desetoricom igrača, budući da je u 61. minuti isključen Pienaar zbog drugog žutog kartona.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.