ENGLESKO PRVENSTVO

Everton pobijedio Man. City, Jelavić strijelac

Subota, 16. ožujka 2013. 16:00 Napisao/la  SC

Utakmica 30. kola: Everton - Manchester City 2:0 (Osman 32, Jelavić 90)

PREMIERLIGA - 30. kolo

EVERTON - MANCHESTER CITY 2:0

Goodison Park. Gledatelja: 36.519

Sudac: Lee Probert (Bristol)

Strijelci: 1:0 Osman (32), 2:0 Jelavić (90)

Žuti kartoni: Pienaar, Fellaini, Osman, Jelavić (Everton), Kolaroc, Silva, Džeko (Manchester City)

Crveni karton: Pienaar (drugi žuti - 61)

EVERTON: Mucha, Coleman, Distin, Heitinga, Baines, Osman, Gibson, Mirallas (70 Naismith), Pienaar, Fellaini, Anichebe (90 Jelavić)

MANCHESTER CITY: Hart, Zabaleta, K. Toure (83 Sinclair), Nastasic, Kolarov, Milner (83 Clichy), Barry (70 Nasri), Javi Garcia, Silva, Tevez, Džeko

Nogometaši Evertona pobijedili su Manchester City u prvoj utakmici 30. kola engleskog Premiershipa i građane definitivno izbacili iz utrke za obranu naslova prvaka. City je nastavio crni niz na Goodison Park, upisavši četvrti poraz zaredom u dvorištu Evertona. Građani su u 14 posljednjih posjeta Evertonu samo jednom pobijedili.

Da će tako ostati i u nedjelju dao je naslutiti domaći kapetan Osman koji je u 32. minuti pravom bombom s 20-tak metara svladao gostujućeg vratara Harta. Sve dvojbe otklonio je hrvatski napadač Nikica Jelavić koji je u igru ušao u 90. minuti i u četvrtoj minuti sudačke nadoknade postavio konačan rezultat.

Hrvatski reprezentativac je nakon asistencije Fellainija mrežu zatresao odličnim udarcem ljevicom s ruba kaznenog prostora. Jelaviću je ovo sedmi ovosezonski pogodak, prvi nakon 16. kola i gola Tottenhamu. Jelavić je imao produktivne četiri minute na terenu, uz postignut gol uspio je zaraditi i javnu opomenu.

Domaćinu je u 14. minuti poništen pogodak Mirallasa zbog zaleđa. Nogometaši Evertona su u 37. minuti tražili najstrožu kaznu nakon Nastasićevog prekršaja na Fellainiju, ali je sudac Probert ostao nijem. Domaćin je kraj utakmice dočekao s desetoricom igrača, budući da je u 61. minuti isključen Pienaar zbog drugog žutog kartona.

Tablice omogućuje Sofascore