Premier liga: City bolji od Uniteda u derbiju Manchestera, Agüero ušao s klupe i odlučio pobjednika

Ponedjeljak, 08. travnja 2013. 23:30 Napisao/la  SC

Utakmica 32. kola: Manchester United - Manchester City 1:2 (Kompany 59-ag/Milner 51,  Agüero 78). Argentinac je ušao  kao  zamjena i donio slavlje koje najvjerojatnije neće imati značaja na konačni ishod utrke za naslov prvaka

PREMIER LIGA - 32. kolo

MANCHESTER UNITED - MANCHESTER CITY 1:2

Stadion Old Trafford. Gledatelja: 75.498

Sudac Mike Dean (London)

Strijelci: 0:1 Milner (51) , 1:1 Kompany (59-ag), 1:2 Agüero (78)

Žuti kartoni: Rooney, Rafael, Valencia (Manchester United), David Silva, Kompany, Tevez, Barry, Zabaleta (Manchester City)

MANCHESTER UNITED: De Gea, Rafael, Ferdinand, Jones, Evra, Carrick, Giggs, Young (90 Kagawa), Rooney (85 Hernandez), Welbeck (80 Valencia), Van Persie

MANCHESTER CITY: Hart, Zabaleta, Kompany, Nastasić, Clichy, Y Toure, Barry, Milner, Silva (89 Lescott), Nasri (71 Agüero), Tevez (90 Javi Garcia)

Manchester City pobijedio je Manchester United 2:1 na Old Traffordu u posljednjoj utakmici 32. kola Premier lige i smanjio zaostatak na 12 bodova sedam utakmica prije kraja. Junak prošlogodišnjeg osvajanja titule, Sergio Agüero, ušao je kao zamjena i donio slavlje koje najvjerojatnije neće imati značaja na konačni ishod utrke za naslov prvaka.

Druga pobjeda Cityja u Teatru snova drugu godinu zaredom važna je prije svega za aktualnog prvaka za približavanje osiguravanju druge pozicije na kojoj sada ima sedam bodova više od trećeplasiranog Chelseaja. United će u posljednjih sedam utakmica teško prosuti veliku prednost kao prošle godine jer ima mnogo lakši raspored, ali i veću bodovnu zalihu.

Kako rezultat nije bio presudan u ovom dvoboju, momčadi su odlučile zadovoljiti gledatelje. Počelo se furioznim ritmom sa Cityjevom inicijativom. Ipak, prva prilika pripala je Unitedu kad je Van Persie u devetoj minuti gađao pored suprotne stative. Teveza u 21. blokira sjajni Jones. United je prvo poluvrijeme proveo kao na gostujućem terenu, povučen i čekajući kontre. U završnici umalo je došao do vodstva. Poslije Carrickove i Van Persiejeve kombinacije Rafael gađa preko Harta i pogađa okvir gola u posljednjoj minuti.

Prvi je poveo City, u 51. minuti. Giggs je zabrljao na polovici terena odigravši petom i Barry je ukrao loptu. Sjurio se prema obrani i ostavio Nasriju koji namješta na Milnerovu ljevicu. Engleski reprezentativac pogađa snažnim udarcem dok je Silva bio u zaleđu, no gol je priznat.

Nije dugo trajalo slavlje gostujućih navijača. Van Persie u 59. sjajno ubacuje iz slobodnog udarca. Hart je odletio u prazno, Jones vraća glavom prema petercu i pogađa Kompanyja u leđa i lopta ulazi u mrežu. Mancini je spremio Agüera za ulazak i pokazalo se to kao pun pogodak jer je Cityju trebala hitrina u napadu. Toure ga je pronašao na lijevoj strani šesnaesterca u 78., a ovaj je izbacio iz igre Welbecka i Jonesa te zakucao u gornji kut De Geina gola.

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.