Premier liga: City bolji od Uniteda u derbiju Manchestera, Agüero ušao s klupe i odlučio pobjednika

Ponedjeljak, 08. travnja 2013. 23:30 Napisao/la  SC

Utakmica 32. kola: Manchester United - Manchester City 1:2 (Kompany 59-ag/Milner 51,  Agüero 78). Argentinac je ušao  kao  zamjena i donio slavlje koje najvjerojatnije neće imati značaja na konačni ishod utrke za naslov prvaka

PREMIER LIGA - 32. kolo

MANCHESTER UNITED - MANCHESTER CITY 1:2

Stadion Old Trafford. Gledatelja: 75.498

Sudac Mike Dean (London)

Strijelci: 0:1 Milner (51) , 1:1 Kompany (59-ag), 1:2 Agüero (78)

Žuti kartoni: Rooney, Rafael, Valencia (Manchester United), David Silva, Kompany, Tevez, Barry, Zabaleta (Manchester City)

MANCHESTER UNITED: De Gea, Rafael, Ferdinand, Jones, Evra, Carrick, Giggs, Young (90 Kagawa), Rooney (85 Hernandez), Welbeck (80 Valencia), Van Persie

MANCHESTER CITY: Hart, Zabaleta, Kompany, Nastasić, Clichy, Y Toure, Barry, Milner, Silva (89 Lescott), Nasri (71 Agüero), Tevez (90 Javi Garcia)

Manchester City pobijedio je Manchester United 2:1 na Old Traffordu u posljednjoj utakmici 32. kola Premier lige i smanjio zaostatak na 12 bodova sedam utakmica prije kraja. Junak prošlogodišnjeg osvajanja titule, Sergio Agüero, ušao je kao zamjena i donio slavlje koje najvjerojatnije neće imati značaja na konačni ishod utrke za naslov prvaka.

Druga pobjeda Cityja u Teatru snova drugu godinu zaredom važna je prije svega za aktualnog prvaka za približavanje osiguravanju druge pozicije na kojoj sada ima sedam bodova više od trećeplasiranog Chelseaja. United će u posljednjih sedam utakmica teško prosuti veliku prednost kao prošle godine jer ima mnogo lakši raspored, ali i veću bodovnu zalihu.

Kako rezultat nije bio presudan u ovom dvoboju, momčadi su odlučile zadovoljiti gledatelje. Počelo se furioznim ritmom sa Cityjevom inicijativom. Ipak, prva prilika pripala je Unitedu kad je Van Persie u devetoj minuti gađao pored suprotne stative. Teveza u 21. blokira sjajni Jones. United je prvo poluvrijeme proveo kao na gostujućem terenu, povučen i čekajući kontre. U završnici umalo je došao do vodstva. Poslije Carrickove i Van Persiejeve kombinacije Rafael gađa preko Harta i pogađa okvir gola u posljednjoj minuti.

Prvi je poveo City, u 51. minuti. Giggs je zabrljao na polovici terena odigravši petom i Barry je ukrao loptu. Sjurio se prema obrani i ostavio Nasriju koji namješta na Milnerovu ljevicu. Engleski reprezentativac pogađa snažnim udarcem dok je Silva bio u zaleđu, no gol je priznat.

Nije dugo trajalo slavlje gostujućih navijača. Van Persie u 59. sjajno ubacuje iz slobodnog udarca. Hart je odletio u prazno, Jones vraća glavom prema petercu i pogađa Kompanyja u leđa i lopta ulazi u mrežu. Mancini je spremio Agüera za ulazak i pokazalo se to kao pun pogodak jer je Cityju trebala hitrina u napadu. Toure ga je pronašao na lijevoj strani šesnaesterca u 78., a ovaj je izbacio iz igre Welbecka i Jonesa te zakucao u gornji kut De Geina gola.

Tablice omogućuje Sofascore