ŠPANJOLSKI SUPERKUP

Athletic u prvom susretu ponizio Barcelonu

Petak, 14. kolovoza 2015. 23:47 Napisao/la  SC

Prvi susret: Athletic Bilbao - Barcelona 4:0. Uzvrat je u srijedu na Camp Nou

Barcelona do ogleda u europskom Superkupu protiv Seville pod Luisom Enriqueom nije nikad primila četiri gola u utakmici. A onda su u četiri dana u dvije utakmice u obje primili četiri komada. Ovoga je puta bolji u prvom ogledu domaćeg Superkupa bio Athletic Bilbao, na svom San Mamesu s 4:0.

U 11. minuti bila je prva velika prilika za domaćina, pucao je Eraso iskosa s desne strane, ali je Ter Stegen to odbio u korner. Bolju igru na otvaranju utakmice Baski su naplatiti u 14, minuti. Ter Stegen je glumio braniča i odbio loptu glavom prema centru. Ona je došla do San Josea koji odmah puca iz prve i prebacuje istrčalog Nijemca za vodstvo 1:0.

Barcelona je nakon primljenog gola preuzela inicijativu, ali malo im je to značilo kad je Athletic odlično stajao na terenu i lako se odupirao njihovim napadima. Pokušavao je Messi, ali bio je jako dobro zatvoren. Koliko su se dobro Baski branili svjedoči podatak da su Katalonci prvi udarac u okvir uputili u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. I zamalo izjednačili. Dobili su slobodan udarac na nekih dvadesetak metara iskosa, pucao je Messi, gađao rašlje, ali je Iraizoz to odbio u korner nakon čega je sudac igrače poslao na odmor.

U 50. minuti gužva je bila u šesnaestercu Barcelone, puno se odbijala lopta, ali nijedan od domaćih igrača nije je mogao zahvatiti na pravi način i ugroziti Ter Stegena. A onda je uslijedila brza kontra Katalonaca, međutim udarac Pedra s 14 metara zaustavila je vratnica. Samo minutu kasnije Messi je pucao s 13-14 metara, ali Iraizoz je uspio odbiti to u korner.

Promašaji Barce su kažnjeni već u 53. minuti. Sabin je nabacio s lijeve strane, Aduriz je bio najviši u šesnaestercu i glavom pogodio za 2:0.

Ivan Rakitić u igru je ušao u 60. minuti, ali ni to nije pomoglo Kataloncima, dapače u 62. minuti već je bilo 3:0 za Athletic. Opet obrana Barcelone nikako nije mogla očistiti opasnost pred vlastitim golom, lopta je došla do Aduriza koji drugim golom na utakmici Baskima donosi velikih 3:0.

Dani Alves samo pet minuta kasnije ponovno je pokazao da je izvan utakmice. Ovog puta daleko od mjesta gdje je lopta srušio je domaćeg igrača, a siguran realizator s bijele točke bio je Aduriz koji je tako kompletirao hat-trick u 14 minuta.

Athletic Bilbao - Barcelona 4:0 (San Jose 13, Aduriz 53, 62, 68-11m)

ATHLETIC: Iraizoz - de Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga - Etxebarria, San Jose - Susaeta (85 Boveda), Eraso (77 Gurpegi), Zuloaga (66 Martinez) - Aduriz

BARCELONA: ter Stegen - Adriano, Vermaelen, Bartra, Dani Alves - Rafinha (52 Iniesta), Mascherano, Sergi Roberto (60 Rakitić) - Pedro (72 Ramirez), Suarez, Messi

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.