ŠPANJOLSKI SUPERKUP

Athletic u prvom susretu ponizio Barcelonu

Petak, 14. kolovoza 2015. 23:47 Napisao/la  SC

Prvi susret: Athletic Bilbao - Barcelona 4:0. Uzvrat je u srijedu na Camp Nou

Barcelona do ogleda u europskom Superkupu protiv Seville pod Luisom Enriqueom nije nikad primila četiri gola u utakmici. A onda su u četiri dana u dvije utakmice u obje primili četiri komada. Ovoga je puta bolji u prvom ogledu domaćeg Superkupa bio Athletic Bilbao, na svom San Mamesu s 4:0.

U 11. minuti bila je prva velika prilika za domaćina, pucao je Eraso iskosa s desne strane, ali je Ter Stegen to odbio u korner. Bolju igru na otvaranju utakmice Baski su naplatiti u 14, minuti. Ter Stegen je glumio braniča i odbio loptu glavom prema centru. Ona je došla do San Josea koji odmah puca iz prve i prebacuje istrčalog Nijemca za vodstvo 1:0.

Barcelona je nakon primljenog gola preuzela inicijativu, ali malo im je to značilo kad je Athletic odlično stajao na terenu i lako se odupirao njihovim napadima. Pokušavao je Messi, ali bio je jako dobro zatvoren. Koliko su se dobro Baski branili svjedoči podatak da su Katalonci prvi udarac u okvir uputili u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. I zamalo izjednačili. Dobili su slobodan udarac na nekih dvadesetak metara iskosa, pucao je Messi, gađao rašlje, ali je Iraizoz to odbio u korner nakon čega je sudac igrače poslao na odmor.

U 50. minuti gužva je bila u šesnaestercu Barcelone, puno se odbijala lopta, ali nijedan od domaćih igrača nije je mogao zahvatiti na pravi način i ugroziti Ter Stegena. A onda je uslijedila brza kontra Katalonaca, međutim udarac Pedra s 14 metara zaustavila je vratnica. Samo minutu kasnije Messi je pucao s 13-14 metara, ali Iraizoz je uspio odbiti to u korner.

Promašaji Barce su kažnjeni već u 53. minuti. Sabin je nabacio s lijeve strane, Aduriz je bio najviši u šesnaestercu i glavom pogodio za 2:0.

Ivan Rakitić u igru je ušao u 60. minuti, ali ni to nije pomoglo Kataloncima, dapače u 62. minuti već je bilo 3:0 za Athletic. Opet obrana Barcelone nikako nije mogla očistiti opasnost pred vlastitim golom, lopta je došla do Aduriza koji drugim golom na utakmici Baskima donosi velikih 3:0.

Dani Alves samo pet minuta kasnije ponovno je pokazao da je izvan utakmice. Ovog puta daleko od mjesta gdje je lopta srušio je domaćeg igrača, a siguran realizator s bijele točke bio je Aduriz koji je tako kompletirao hat-trick u 14 minuta.

Athletic Bilbao - Barcelona 4:0 (San Jose 13, Aduriz 53, 62, 68-11m)

ATHLETIC: Iraizoz - de Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga - Etxebarria, San Jose - Susaeta (85 Boveda), Eraso (77 Gurpegi), Zuloaga (66 Martinez) - Aduriz

BARCELONA: ter Stegen - Adriano, Vermaelen, Bartra, Dani Alves - Rafinha (52 Iniesta), Mascherano, Sergi Roberto (60 Rakitić) - Pedro (72 Ramirez), Suarez, Messi

Tablice omogućuje Sofascore