Lionel Messi pojavio se pred sudom zbog utaje poreza, obrana želi krivnju svaliti na oca!

Petak, 27. rujna 2013. 19:51 Napisao/la  SC

Glasnogovornik tužiteljstva za BBC je izjavio da strane u sporu nisu postigle dogovor dodavši da je strategija obrane da se krivnja svali na oca Jorgea

 

 

 

Lionel Messi, najbolji svjetski nogometaš, pojavio se pred sudom u Španjolskoj u slučaju u kojem su nogometaš i njegov otac Jorge Messi optuženi za utaju četiri milijuna eura.

U pojavljivanju pred sudom Messi i njegov otac odbacili su optužbe za utaju, a odvjetnici su poručili da žele što prije riješiti ovaj slučaj.

Messi i otac Jorge optuženi su da su preko tvrtki u Urugvaju i Belizeu prodali pravo na upotrebu imena i slika Messija čime su zaobišli obvezu plaćanja poreza u Španjolskoj. Radi se o periodu od 2007. do 2009. godine.

U tom periodu Messi je imao ugovore s tvrtkama Banco Sabadell, Danone, Adidas, Pepsi-Cola, Proctor i Gamble, te Kuwait Food Company.

Nakon saslušanja glasnogovornik tužiteljstva za BBC je izjavio da strane u sporu nisu postigle dogovor dodavši da je strategija obrane da se krivnja svali na oca Jorgea. U kolovozu Messijev otac platio je španjolskim vlastima pet milijuna eura kako bi pokrio dug uz kamate.

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.