Lionel Messi pojavio se pred sudom zbog utaje poreza, obrana želi krivnju svaliti na oca!

Petak, 27. rujna 2013. 19:51 Napisao/la  SC

Glasnogovornik tužiteljstva za BBC je izjavio da strane u sporu nisu postigle dogovor dodavši da je strategija obrane da se krivnja svali na oca Jorgea

 

 

 

Lionel Messi, najbolji svjetski nogometaš, pojavio se pred sudom u Španjolskoj u slučaju u kojem su nogometaš i njegov otac Jorge Messi optuženi za utaju četiri milijuna eura.

U pojavljivanju pred sudom Messi i njegov otac odbacili su optužbe za utaju, a odvjetnici su poručili da žele što prije riješiti ovaj slučaj.

Messi i otac Jorge optuženi su da su preko tvrtki u Urugvaju i Belizeu prodali pravo na upotrebu imena i slika Messija čime su zaobišli obvezu plaćanja poreza u Španjolskoj. Radi se o periodu od 2007. do 2009. godine.

U tom periodu Messi je imao ugovore s tvrtkama Banco Sabadell, Danone, Adidas, Pepsi-Cola, Proctor i Gamble, te Kuwait Food Company.

Nakon saslušanja glasnogovornik tužiteljstva za BBC je izjavio da strane u sporu nisu postigle dogovor dodavši da je strategija obrane da se krivnja svali na oca Jorgea. U kolovozu Messijev otac platio je španjolskim vlastima pet milijuna eura kako bi pokrio dug uz kamate.

 

 

 

Tablice omogućuje Sofascore