Primera: Betis slavio u Vigu, Deportivo i Valladolid na Riazoru odigrali bez golova

Ponedjeljak, 17. prosinca 2012. 23:56 Napisao/la  SC

Utakmice 16. kola: Celta - Betis 0:1 (Molina 81), Deportivo - Valladolid 0:0

PRIMERA - 16. kolo

CELTA - BETIS 0:1

Stadion Balaidos Gledatelja: 17.000

Sudac: Jose Luiz Gonzalez

Strijelac 0:1 Molina (81)

Žuti kartoni: M. Bermejo, Toni (Celta), Amaya (Betis)

CELTA: Varas, Mallo, Cabral, Tunez, Lago (46 Toni), Oubina, Krohn-Dehli, A. Fernandez (85 De Lucas), M. Bermejo, Park Chu Young (46 Bellvis), Aspas

BETIS: Adrian, Nacho, Mario Alvarez, Amaya, Chica, Salva Sevilla (66 Nosa), Canas, Benat (81 R. Perez), Carlos (56 J. Molina), R. Castro, J. Campbell

Betis je minimalnom pobjedom u Vigu stigao do vrhunskog ostvarenja i četvrte pozicije na tablici. Pogodak je postigao joker s klupe gostiju iz Seville Jorge Molina u 81. minuti. Nakon toga je uslijedilo ono najbolje od Celte. Najprije je Tunez sa sedam metara promašio prazan gol u 90 minuti a onda je u posljednjim sekundama sudačke nadoknade Bermejo pogodio stativu i prigoda za bod otišla je u nepovrat.

Prema prikazanom Celta je zaslužila barem bod jer domaći je sastav dominirao čitavim tijekom prvoga poluvremena a onda je jedna od rijetkih smislenih akcija gostiju odnijela domaćem sastavu mogućnost da stigne barem do boda. Na kraju nebeskoplavi nisu imali niti sportske sreće i Betis koji je prošlu sezonu završio na 13 poziciji sada je na diobi mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka zajedno sa Malagom.


DEPORTIVO - VALLADOLID 0:0

Stadion Riazor. Gledatelja:20.000

Sudac Jesus Gil Manzano

Žuti karton: Marchena, Salomao (Deportivo)

DEPORTIVO: Lux, Sanabria Ruiz, Marchena, Artiles Oliva, Fabiano, Valeron (61 Salomao), Viela Gama, Bergantinos Garcia, Aguilar, Alfonso Fernandes (76 Oliveira), Sanchez-Rico Soto (82 Camunas).

VALLADOLID: Hernandez Santos, Belenziaga, Rukavina, Valiente, Sereno, Bueno (83 Pena), Rubio (77 Sastre), Ramos Suarez, Perez Alonso, Gonzalez Marcos, Manucho Goncalves (66 Guerra)

Deportivo još jednom nije uspio pobijediti. U utakmici koja im je bila presudna za pokušaj bijega sa dna. Pričuvni igrač Diego Salomao u 82. minuti sa četiri je metra uspio promašiti gol. Bila je to najveća i najbolja prilika za domaći sastav koji je istini za volju u nekoliko navrata plesao i po rubu poraza. Srećom po domaćine Lux je bio nesavladiv pa i ovaj bod momčadi sa Riazora može biti vrijedan u dugoj i iscrpljujućoj borbi za opstanak.

Valladolid je s druge strane ovim bodom stigao do osme pozicije i pogled prema Europa ligi više nije toliko nerealan za momčad Miroslava Đukića. U 90. minuti Portugalac Oliveira sve je učinio sam, pripremio si šansu, opalio sa 18 metara ali je njegov udarac završio metar od desne stative Hernandez Santosa. U sljedećem napadu gosti su stvorili jednu od rijetkih prigoda ali Javi Guerra je bio neprecizan sa deset metara malo iskosa sa desne strane.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.