Primera: Betis slavio u Vigu, Deportivo i Valladolid na Riazoru odigrali bez golova

Ponedjeljak, 17. prosinca 2012. 23:56 Napisao/la  SC

Utakmice 16. kola: Celta - Betis 0:1 (Molina 81), Deportivo - Valladolid 0:0

PRIMERA - 16. kolo

CELTA - BETIS 0:1

Stadion Balaidos Gledatelja: 17.000

Sudac: Jose Luiz Gonzalez

Strijelac 0:1 Molina (81)

Žuti kartoni: M. Bermejo, Toni (Celta), Amaya (Betis)

CELTA: Varas, Mallo, Cabral, Tunez, Lago (46 Toni), Oubina, Krohn-Dehli, A. Fernandez (85 De Lucas), M. Bermejo, Park Chu Young (46 Bellvis), Aspas

BETIS: Adrian, Nacho, Mario Alvarez, Amaya, Chica, Salva Sevilla (66 Nosa), Canas, Benat (81 R. Perez), Carlos (56 J. Molina), R. Castro, J. Campbell

Betis je minimalnom pobjedom u Vigu stigao do vrhunskog ostvarenja i četvrte pozicije na tablici. Pogodak je postigao joker s klupe gostiju iz Seville Jorge Molina u 81. minuti. Nakon toga je uslijedilo ono najbolje od Celte. Najprije je Tunez sa sedam metara promašio prazan gol u 90 minuti a onda je u posljednjim sekundama sudačke nadoknade Bermejo pogodio stativu i prigoda za bod otišla je u nepovrat.

Prema prikazanom Celta je zaslužila barem bod jer domaći je sastav dominirao čitavim tijekom prvoga poluvremena a onda je jedna od rijetkih smislenih akcija gostiju odnijela domaćem sastavu mogućnost da stigne barem do boda. Na kraju nebeskoplavi nisu imali niti sportske sreće i Betis koji je prošlu sezonu završio na 13 poziciji sada je na diobi mjesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka zajedno sa Malagom.


DEPORTIVO - VALLADOLID 0:0

Stadion Riazor. Gledatelja:20.000

Sudac Jesus Gil Manzano

Žuti karton: Marchena, Salomao (Deportivo)

DEPORTIVO: Lux, Sanabria Ruiz, Marchena, Artiles Oliva, Fabiano, Valeron (61 Salomao), Viela Gama, Bergantinos Garcia, Aguilar, Alfonso Fernandes (76 Oliveira), Sanchez-Rico Soto (82 Camunas).

VALLADOLID: Hernandez Santos, Belenziaga, Rukavina, Valiente, Sereno, Bueno (83 Pena), Rubio (77 Sastre), Ramos Suarez, Perez Alonso, Gonzalez Marcos, Manucho Goncalves (66 Guerra)

Deportivo još jednom nije uspio pobijediti. U utakmici koja im je bila presudna za pokušaj bijega sa dna. Pričuvni igrač Diego Salomao u 82. minuti sa četiri je metra uspio promašiti gol. Bila je to najveća i najbolja prilika za domaći sastav koji je istini za volju u nekoliko navrata plesao i po rubu poraza. Srećom po domaćine Lux je bio nesavladiv pa i ovaj bod momčadi sa Riazora može biti vrijedan u dugoj i iscrpljujućoj borbi za opstanak.

Valladolid je s druge strane ovim bodom stigao do osme pozicije i pogled prema Europa ligi više nije toliko nerealan za momčad Miroslava Đukića. U 90. minuti Portugalac Oliveira sve je učinio sam, pripremio si šansu, opalio sa 18 metara ali je njegov udarac završio metar od desne stative Hernandez Santosa. U sljedećem napadu gosti su stvorili jednu od rijetkih prigoda ali Javi Guerra je bio neprecizan sa deset metara malo iskosa sa desne strane.