Liga prvaka: Pogledajte AFP-ov izbor pet najljepših golova u finalnim utakmicama

Petak, 24. svibnja 2013. 11:52 Napisao/la  SC

Na popisu najljepših golova u finalnim utakmicama svoje mjesto našli su Alfredo Di Stefano, Dejan Savičević, Lars Ricken, Zinedine Zidane i Hernan Crespo

AFP Sports izabrao je pet najboljih pogodaka u finalu Lige prvaka. U nizu sjajnih poteza i golova, AFP se odlučio za idućih pet.

Alfredo Di Stefano, Real Madrid - Eintracht (Glasgow, 1960)

Bila je to kruna Realove dominacije i pobjeda nad Hampden Parku pred 127 tisuća gledatelja kada su nadigrali Eintracht 7:3.

 

Dejan Savičević Milan - Barcelona (Atena, 1994)

Na popisu se našao i sjajni pogodak Dejana Savičevića u pobjedi Milana protiv Barcelone 4:0. Nakon te utakmice teško je bilo i pojmiti da je Barcelona zapravo bila u ulozi favorita u tom finalu.

Lars Ricken, Borussia Dortmund v Juventus (Munchen, 1997)

Sjajni finale i pobjeda Borussije protiv Juventusa 3:1. Iako je Karl Heinz Riedle postigao dva gola, a Del Piero zabio petom, Ricken je ostao upamćen po sjajnom golu. Nogometaš Borussije tek što je ušao u igru, sjajno je utrčao u prostor i odličnim lobom matirao legendarnog Peruzzija.

Zinedine Zidane, Real Madrid - Bayer Leverkusen (Glasgow, 2002)

I mlađe generacije pamte sjajan volej legendarnog Zidanea za pobjedu Reala 2:1 na Hampden Parku. Majstorski potez ljevicom vrijedan trofeja Lige prvaka

Hernan Crespo, Milan -  Liverpool (Istanbul, 2005)

Još jedan nogometaš Milana našao se na popisu iako bi ljubitelji rossonera najradije zaboravili debakl kada su izgubili na jedanesterce unatoč vodstvu 3:0.

Zapravo možda i ljepše od pogotka jest odlično proigravanje Kake nakon kojega je uslijedila završnica Crespa.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.