Liga prvaka: Pogledajte AFP-ov izbor pet najljepših golova u finalnim utakmicama

Petak, 24. svibnja 2013. 11:52 Napisao/la  SC

Na popisu najljepših golova u finalnim utakmicama svoje mjesto našli su Alfredo Di Stefano, Dejan Savičević, Lars Ricken, Zinedine Zidane i Hernan Crespo

AFP Sports izabrao je pet najboljih pogodaka u finalu Lige prvaka. U nizu sjajnih poteza i golova, AFP se odlučio za idućih pet.

Alfredo Di Stefano, Real Madrid - Eintracht (Glasgow, 1960)

Bila je to kruna Realove dominacije i pobjeda nad Hampden Parku pred 127 tisuća gledatelja kada su nadigrali Eintracht 7:3.

 

Dejan Savičević Milan - Barcelona (Atena, 1994)

Na popisu se našao i sjajni pogodak Dejana Savičevića u pobjedi Milana protiv Barcelone 4:0. Nakon te utakmice teško je bilo i pojmiti da je Barcelona zapravo bila u ulozi favorita u tom finalu.

Lars Ricken, Borussia Dortmund v Juventus (Munchen, 1997)

Sjajni finale i pobjeda Borussije protiv Juventusa 3:1. Iako je Karl Heinz Riedle postigao dva gola, a Del Piero zabio petom, Ricken je ostao upamćen po sjajnom golu. Nogometaš Borussije tek što je ušao u igru, sjajno je utrčao u prostor i odličnim lobom matirao legendarnog Peruzzija.

Zinedine Zidane, Real Madrid - Bayer Leverkusen (Glasgow, 2002)

I mlađe generacije pamte sjajan volej legendarnog Zidanea za pobjedu Reala 2:1 na Hampden Parku. Majstorski potez ljevicom vrijedan trofeja Lige prvaka

Hernan Crespo, Milan -  Liverpool (Istanbul, 2005)

Još jedan nogometaš Milana našao se na popisu iako bi ljubitelji rossonera najradije zaboravili debakl kada su izgubili na jedanesterce unatoč vodstvu 3:0.

Zapravo možda i ljepše od pogotka jest odlično proigravanje Kake nakon kojega je uslijedila završnica Crespa.