Bayern - Juventus: U Munchen stiže "Stara dama" koja izgleda kao u najboljim danima

Utorak, 02. travnja 2013. 12:17 Napisao/la  SC

Prošle smo godine završnicu Lige prvaka gledali u dnevnom boravku, ove sezone pokušavamo ostvariti san, kaže trener Juventusa Bruno Conti

Uli Hoenes bio je vrlo jasan, predsjednik Bayerna ne smije biti rezerviran čovjek:

 

- Želimo osvojiti Ligu prvaka!, kaže Hoenes.

 

Zadnji put Bayern je postao europski prvak 2001. godine, bavarski klub nedavno je igrao i izgubio finala 2010. i 2012. godine. Nogometni gigant, koji je doveo trenera Pepa Guardiolu, ne spada u kategoriju klubova koji živi od slave i izgubljenih finala.

Mandžukić u sastavu
Bayern:
Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - Müller, Kroos, Ribery – Mandžukić
Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Peluso - Vidal, Pirlo, Marchisio - Quagliarella, Vučinić (Matri)

 

Bayern ove sezone želi otići do kraja, a prva veća prepreka zove se Juventus. U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Bayern je u utorak (20.45) domaćin talijanskom prvaku. A Juventus je uz Borussiju Dortmund jedina neporažena momčad u Ligi prvaka ove sezone.

 

U njemačkim medijima povlače se usporedbe s polufinalom na EP 2012 godine, kada je Italija nadigrala i pobijedila favoriziranu Njemačku. U talijanskoj reprezentaciji igralo je šest igrača Juventusa.

 

- Mi smo Bayern! Bolji smo i to moramo pokazati na terenu, samouvjereno tvrdi Toni Kross.

 

- Mislim da nisu sretni što igraju protiv nas, kaže vratar Juventusa Gianluigi Buffon.

Talijani su poslovično oprezni, kada govore od samouvjerenim Njemcima:

- Prošle smo godine završnicu Lige prvaka gledali u dnevnom boravku, ove sezone pokušavamo ostvariti san, kaže trener Juventusa Bruno Conti.

Juventus je zadnju titulu europskog prvaka osvojio daleke 1996. godine. Otada je proživio brojne afere i traume, uključujući nastup u Seriji B. Danas momčad Juventusa opet izgleda kao „stara dama“ iz najboljih dana

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.