Bayern - Juventus: U Munchen stiže "Stara dama" koja izgleda kao u najboljim danima

Utorak, 02. travnja 2013. 12:17 Napisao/la  SC

Prošle smo godine završnicu Lige prvaka gledali u dnevnom boravku, ove sezone pokušavamo ostvariti san, kaže trener Juventusa Bruno Conti

Uli Hoenes bio je vrlo jasan, predsjednik Bayerna ne smije biti rezerviran čovjek:

 

- Želimo osvojiti Ligu prvaka!, kaže Hoenes.

 

Zadnji put Bayern je postao europski prvak 2001. godine, bavarski klub nedavno je igrao i izgubio finala 2010. i 2012. godine. Nogometni gigant, koji je doveo trenera Pepa Guardiolu, ne spada u kategoriju klubova koji živi od slave i izgubljenih finala.

Mandžukić u sastavu
Bayern:
Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - Müller, Kroos, Ribery – Mandžukić
Juventus: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Peluso - Vidal, Pirlo, Marchisio - Quagliarella, Vučinić (Matri)

 

Bayern ove sezone želi otići do kraja, a prva veća prepreka zove se Juventus. U prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka Bayern je u utorak (20.45) domaćin talijanskom prvaku. A Juventus je uz Borussiju Dortmund jedina neporažena momčad u Ligi prvaka ove sezone.

 

U njemačkim medijima povlače se usporedbe s polufinalom na EP 2012 godine, kada je Italija nadigrala i pobijedila favoriziranu Njemačku. U talijanskoj reprezentaciji igralo je šest igrača Juventusa.

 

- Mi smo Bayern! Bolji smo i to moramo pokazati na terenu, samouvjereno tvrdi Toni Kross.

 

- Mislim da nisu sretni što igraju protiv nas, kaže vratar Juventusa Gianluigi Buffon.

Talijani su poslovično oprezni, kada govore od samouvjerenim Njemcima:

- Prošle smo godine završnicu Lige prvaka gledali u dnevnom boravku, ove sezone pokušavamo ostvariti san, kaže trener Juventusa Bruno Conti.

Juventus je zadnju titulu europskog prvaka osvojio daleke 1996. godine. Otada je proživio brojne afere i traume, uključujući nastup u Seriji B. Danas momčad Juventusa opet izgleda kao „stara dama“ iz najboljih dana