HRVATSKA NA RUJEVICI Utakmica protiv Sjeverne Makedonije u ponedjeljak najvažnija za Ivana Perišića, sve drugo u hrvatskoj reprezentaciji davno je poznato

Ponedjeljak, 03. lipnja 2024. 11:03 Napisao/la  SC

Perišić je stožerni igrač u napadu, od njegove forme ovisi način na koji će Hrvatska igrati protiv Španjolske i Italije

Utakmica protiv Sjeverne Makedonije u ponedjeljak najvažnija za Ivana Perišića, sve drugo u hrvatskoj reprezentaciji davno je poznato

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak (19) na Rujevici igra pripremnu utakmicu za EP protiv Sjeverne Makedonije.

- Respekt prema Makedoniji, zamišljali smo je kao provjeru za Albaniju. Gledamo kako igrati, napadački, s više napadača. To nam je cilj, dat ćemo šansu šesnaestorici igrača, toliko je moguće, neke ćemo odmoriti, neki neće početi, neki neće ni igrati. Nećemo ni koristiti Vlašića iako je u dobrom stanju. Mogu reći da će Perišić početi, igrat će sat vremena. Odlično trenira, ali njegova i naša želja je da ga vidimo u utakmici, najavio je izbornik Zlatko Dalić.

Objektivno, utakmica je najvažnija za Ivana Perišića, koji se u nastavku sezone u dresu Hajduka polako vraćao u natjecateljski ritam.

Perišić je stožerni igrač u napadu, od njegove forme ovisi način na koji će Hrvatska igrati protiv Španjolske i Italije. Najava da će Perišić sat vremena igrati protiv Sjeverne Makedonije dobra je vijest bez obzira što intezitet utakmica u HNL-u i protiv Sjeverne Makedonije izgleda kao lakši trening s obzirom na intezitet utakmica protiv Španjolske i/ili Italije.

Sve drugo u reprezentaciji davno je poznato, Dalić već zna u kojem će sastavu početi utakmicu protiv Španjolske koja se igra 15. lipnja.

U tom kontekstu nije previše bitna ni utakmica protiv Portugala, u subotu igrače očekuje puno jači podržaj na terenu.

Sjevernomakedonska reprezentacija koja će igrati protiv Hrvatske na Rujevici nije na razini one reprezentacije koja je igrala završnicu zadnjega EP-a, pomlađena reprezentacija u kvalifikacijama za EP 2024 nije bila ni blizu plasmana u završnicu u skupini s Engleskom, Italijom i Ukrajinom.

Kao što kaže Dalić, Sjeverna Makedonija najbliža je prema kvaliteti Albaniji.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.