HRVATSKA NA RUJEVICI Utakmica protiv Sjeverne Makedonije u ponedjeljak najvažnija za Ivana Perišića, sve drugo u hrvatskoj reprezentaciji davno je poznato

Ponedjeljak, 03. lipnja 2024. 11:03 Napisao/la  SC

Perišić je stožerni igrač u napadu, od njegove forme ovisi način na koji će Hrvatska igrati protiv Španjolske i Italije

Utakmica protiv Sjeverne Makedonije u ponedjeljak najvažnija za Ivana Perišića, sve drugo u hrvatskoj reprezentaciji davno je poznato

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak (19) na Rujevici igra pripremnu utakmicu za EP protiv Sjeverne Makedonije.

- Respekt prema Makedoniji, zamišljali smo je kao provjeru za Albaniju. Gledamo kako igrati, napadački, s više napadača. To nam je cilj, dat ćemo šansu šesnaestorici igrača, toliko je moguće, neke ćemo odmoriti, neki neće početi, neki neće ni igrati. Nećemo ni koristiti Vlašića iako je u dobrom stanju. Mogu reći da će Perišić početi, igrat će sat vremena. Odlično trenira, ali njegova i naša želja je da ga vidimo u utakmici, najavio je izbornik Zlatko Dalić.

Objektivno, utakmica je najvažnija za Ivana Perišića, koji se u nastavku sezone u dresu Hajduka polako vraćao u natjecateljski ritam.

Perišić je stožerni igrač u napadu, od njegove forme ovisi način na koji će Hrvatska igrati protiv Španjolske i Italije. Najava da će Perišić sat vremena igrati protiv Sjeverne Makedonije dobra je vijest bez obzira što intezitet utakmica u HNL-u i protiv Sjeverne Makedonije izgleda kao lakši trening s obzirom na intezitet utakmica protiv Španjolske i/ili Italije.

Sve drugo u reprezentaciji davno je poznato, Dalić već zna u kojem će sastavu početi utakmicu protiv Španjolske koja se igra 15. lipnja.

U tom kontekstu nije previše bitna ni utakmica protiv Portugala, u subotu igrače očekuje puno jači podržaj na terenu.

Sjevernomakedonska reprezentacija koja će igrati protiv Hrvatske na Rujevici nije na razini one reprezentacije koja je igrala završnicu zadnjega EP-a, pomlađena reprezentacija u kvalifikacijama za EP 2024 nije bila ni blizu plasmana u završnicu u skupini s Engleskom, Italijom i Ukrajinom.

Kao što kaže Dalić, Sjeverna Makedonija najbliža je prema kvaliteti Albaniji.