Igor Štimac: Škote nikada nismo pobijedili, u lipnju su moji prehodnici propustili plasmane na velika natjecanja

Utorak, 04. lipnja 2013. 14:54 Napisao/la  SC

Škoti ne dolaze bez imperativa, moraju osvojiti četiri boda do kraja kvalifikacija kako ne bi ispali u najlošije rangiranu skupinu kod idućeg ždrijeba, kaže Štimac

 

- Sa Škotskom smo odigrali tri remija, nikada nismo pobijedili. Svjesni smo neugodne tradicije, osim toga termin u lipnju uvijek je bio neugodan za nas. Dva moja prethodnika pala su baš u lipnju, tu su propustili plasman na veliko natjecanje. Pobjeda donosi iznimno važna tri boda koja će nam osigurati mir uoči Srbije i Belgije, kazao je izbornik Igor Štimac na redovitoj konferenciji za novinare uoči kvalifikacijske utakmice protiv Škotske, 7. lipnja u Zagrebu.

 

- Škoti imaju  teškoća s ozlijeđenim igračima, ali u nogometu takvi hendikepi ponekad budu prednost. Izbornik Strachan je pozvao dosta novih igrača koji bi mogli donijeti promjenu. Zato bih želio pozvati  navijače da dođu na Maksimir i nam budu podrška. Škoti ne dolaze bez imperativa, moraju osvojiti četiri boda do kraja kvalifikacija kako ne bi ispali u najlošije rangiranu skupinu kod idućeg ždrijeba. Dobro poznajem Strachana, on  dolazi pobijediti Hrvatsku, kaže Štimac.

 

Poznato je da Štimac ne može računati na Modrića, Ćorluku i Lovrena, koji ne smiju igrati zbog žutih kartona.

-Sigurno je da ulazi Šifo. Posebno veseli što je  zaključio sezonu golom koji je njegovom klubu donio nastup u Europi. Što se tiče zadnjeg veznog, tu su Kovačić, Badelj i Ademi. Perišić je naš dijamant, od njega očekujem velike stvari u budućnosti, a ta budućnost počinje u petak, govori Štimac.

 

 

 

 

 

 

Jelavić je spreman za nastup, Pletikosa se zadnji priključio dobro raspoložen nakon što je Rostov ostao prvoligaš

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.