Igor Štimac: Škote nikada nismo pobijedili, u lipnju su moji prehodnici propustili plasmane na velika natjecanja

Utorak, 04. lipnja 2013. 14:54 Napisao/la  SC

Škoti ne dolaze bez imperativa, moraju osvojiti četiri boda do kraja kvalifikacija kako ne bi ispali u najlošije rangiranu skupinu kod idućeg ždrijeba, kaže Štimac

 

- Sa Škotskom smo odigrali tri remija, nikada nismo pobijedili. Svjesni smo neugodne tradicije, osim toga termin u lipnju uvijek je bio neugodan za nas. Dva moja prethodnika pala su baš u lipnju, tu su propustili plasman na veliko natjecanje. Pobjeda donosi iznimno važna tri boda koja će nam osigurati mir uoči Srbije i Belgije, kazao je izbornik Igor Štimac na redovitoj konferenciji za novinare uoči kvalifikacijske utakmice protiv Škotske, 7. lipnja u Zagrebu.

 

- Škoti imaju  teškoća s ozlijeđenim igračima, ali u nogometu takvi hendikepi ponekad budu prednost. Izbornik Strachan je pozvao dosta novih igrača koji bi mogli donijeti promjenu. Zato bih želio pozvati  navijače da dođu na Maksimir i nam budu podrška. Škoti ne dolaze bez imperativa, moraju osvojiti četiri boda do kraja kvalifikacija kako ne bi ispali u najlošije rangiranu skupinu kod idućeg ždrijeba. Dobro poznajem Strachana, on  dolazi pobijediti Hrvatsku, kaže Štimac.

 

Poznato je da Štimac ne može računati na Modrića, Ćorluku i Lovrena, koji ne smiju igrati zbog žutih kartona.

-Sigurno je da ulazi Šifo. Posebno veseli što je  zaključio sezonu golom koji je njegovom klubu donio nastup u Europi. Što se tiče zadnjeg veznog, tu su Kovačić, Badelj i Ademi. Perišić je naš dijamant, od njega očekujem velike stvari u budućnosti, a ta budućnost počinje u petak, govori Štimac.

 

 

 

 

 

 

Jelavić je spreman za nastup, Pletikosa se zadnji priključio dobro raspoložen nakon što je Rostov ostao prvoligaš