Verbalna alkemija: Marković potvrdio da odlazi kad je shvatio da više ne može ostati

Ponedjeljak, 14. svibnja 2012. 12:18 Napisao/la  I. V.

Na kraju mandata Marković je morao reći ono što je Mamić odlučio

Vlatko Marković zaista osebujno verbalizira svoju poziciju:  predsjednik HNS-a izjavio je u razgovoru za Novi list da odlazi nakon EURO-a! Iznuđenu smjenu koju su Osječko-baranjski i Zagrebački nogometni savezi kuvertirali zahtjevom za sazivanjem Izvanredne skupštine HNS-a, Marković je artikulirao tako slobodoumno kao da svojevoljno odlazi.

Marković odavno nema izbora: ili će u utorak na sastanku Izvršnog odbora odrediti da će se 15. srpnja održati Izborna skupština ili će skupštinari negdje u istom terminu sazvati Izvanrednu skupštinu HNS-a. O Markovićevoj trenutačnoj poziciji sve govori činjenica da je zadnji saznao da Slaven Bilić odlazi nakon EURO-a,  nitko mu nije rekao ni da će Igor Štimac biti novi izbornik. Otkud bi predsjednik HNS-a mogao znati što se događa u savezu ako mjesecima ne komunicira sa Zdravkom Mamićem.

Da se nije inatio zadnja dva mjeseca, Marković je mogao otići dostojanstvenije i praktično sam odlučiti kada će otići. Ovako je na kraju mandata Marković morao reći ono što je Mamić odlučio! Da odlazi 15. srpnja!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.