Verbalna alkemija: Marković potvrdio da odlazi kad je shvatio da više ne može ostati

Ponedjeljak, 14. svibnja 2012. 12:18 Napisao/la  I. V.

Na kraju mandata Marković je morao reći ono što je Mamić odlučio

Vlatko Marković zaista osebujno verbalizira svoju poziciju:  predsjednik HNS-a izjavio je u razgovoru za Novi list da odlazi nakon EURO-a! Iznuđenu smjenu koju su Osječko-baranjski i Zagrebački nogometni savezi kuvertirali zahtjevom za sazivanjem Izvanredne skupštine HNS-a, Marković je artikulirao tako slobodoumno kao da svojevoljno odlazi.

Marković odavno nema izbora: ili će u utorak na sastanku Izvršnog odbora odrediti da će se 15. srpnja održati Izborna skupština ili će skupštinari negdje u istom terminu sazvati Izvanrednu skupštinu HNS-a. O Markovićevoj trenutačnoj poziciji sve govori činjenica da je zadnji saznao da Slaven Bilić odlazi nakon EURO-a,  nitko mu nije rekao ni da će Igor Štimac biti novi izbornik. Otkud bi predsjednik HNS-a mogao znati što se događa u savezu ako mjesecima ne komunicira sa Zdravkom Mamićem.

Da se nije inatio zadnja dva mjeseca, Marković je mogao otići dostojanstvenije i praktično sam odlučiti kada će otići. Ovako je na kraju mandata Marković morao reći ono što je Mamić odlučio! Da odlazi 15. srpnja!