Prvoligaške licence dobilo 13 klubova, Hajduk utakmice mora igrati u Dugopolju

Utorak, 20. svibnja 2014. 15:33 Napisao/la  SC

Hajduk još nije uspio pribaviti sve potrebne dozvole za odigravanje utakmica u novom prvenstvu na stadionu Poljud 

Odjel za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza sa 19. svibnja završio je postupak licenciranja klubova za natjecanje u MAXtv Prvoj ligi u prvenstvu 2014./15.

Prema službenoj obavijesti koju je Odjel dostavio u Udrugu Prve HNL, licence za nastup u Prvoj HNL dobilo je 13 klubova: uz 6 klubova koji su dobili licence za Prvu HNL još u prvom stupnju završenom 22. travnja (Dinamo, Istra 1961, Lokomotiva, Slaven Belupo, Rijeka i drugoligaš Inter-Zaprešić), Žalbeno tijelo Odjela za licenciranje izdalo je još 7 licenci među kojima su Cibalia, Hajduk, H. dragovoljac, Osijek, Split, Zadar i Zagreb.

Licence za UEFA dobili su svi klubovi koji su ostvarenim rezultatima i izborili pravo sudjelovanja u UEFA natjecanjima: Dinamo, Rijeka, Hajduk, i Split, a uz njih licence za UEFA imaju i Lokomotiva, Inter-Zaprešić, Slaven Belupo i Zagreb.

HNK Hajduk još nije uspio pribaviti sve potrebne dozvole za odigravanje utakmica u novom prvenstvu na stadionu Poljud pa je licence za UEFA natjecanje i Prvu ligu dobio uz uvjet korištenja alternativnog stadiona SC Hrvatskih vitezova u Dugopolju. U istoj situaciji bio bi i Hrvatski dragovoljac da je ostao u Prvoj ligi, jer bi svoje prvoligaške utakmice morao igrati na stadionu u Maksimiru.

Licence za Drugu HNL u idućem prvenstvu dobio je sveukupno 21 klub.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.