Prvoligaške licence dobilo 13 klubova, Hajduk utakmice mora igrati u Dugopolju

Utorak, 20. svibnja 2014. 15:33 Napisao/la  SC

Hajduk još nije uspio pribaviti sve potrebne dozvole za odigravanje utakmica u novom prvenstvu na stadionu Poljud 

Odjel za licenciranje Hrvatskog nogometnog saveza sa 19. svibnja završio je postupak licenciranja klubova za natjecanje u MAXtv Prvoj ligi u prvenstvu 2014./15.

Prema službenoj obavijesti koju je Odjel dostavio u Udrugu Prve HNL, licence za nastup u Prvoj HNL dobilo je 13 klubova: uz 6 klubova koji su dobili licence za Prvu HNL još u prvom stupnju završenom 22. travnja (Dinamo, Istra 1961, Lokomotiva, Slaven Belupo, Rijeka i drugoligaš Inter-Zaprešić), Žalbeno tijelo Odjela za licenciranje izdalo je još 7 licenci među kojima su Cibalia, Hajduk, H. dragovoljac, Osijek, Split, Zadar i Zagreb.

Licence za UEFA dobili su svi klubovi koji su ostvarenim rezultatima i izborili pravo sudjelovanja u UEFA natjecanjima: Dinamo, Rijeka, Hajduk, i Split, a uz njih licence za UEFA imaju i Lokomotiva, Inter-Zaprešić, Slaven Belupo i Zagreb.

HNK Hajduk još nije uspio pribaviti sve potrebne dozvole za odigravanje utakmica u novom prvenstvu na stadionu Poljud pa je licence za UEFA natjecanje i Prvu ligu dobio uz uvjet korištenja alternativnog stadiona SC Hrvatskih vitezova u Dugopolju. U istoj situaciji bio bi i Hrvatski dragovoljac da je ostao u Prvoj ligi, jer bi svoje prvoligaške utakmice morao igrati na stadionu u Maksimiru.

Licence za Drugu HNL u idućem prvenstvu dobio je sveukupno 21 klub.

Standings provided by Sofascore