PRVA HNL

Rijeka osigurala drugo mjesto prije zadnjeg kola

Subota, 18. svibnja 2019. 21:07 Napisao/la  SC

Rijeka - Lokomotiva 1:0. Pogotkom Roberta Murića  nogometaši Rijeke pobijedili  Lokomotivu i stekli nedostižnu prednost za Osijek i/ili Hajduk

Robert Murić (Rijeka)
Robert Murić (Rijeka)

Prva HNL - 35. kolo

RIJEKA - LOKOMOTIVA 1:0

Stadion Rujevica. Gledatelja: 3068

Sudac: Igor Pajač (Zelina)

Strijelac: 1:0 Murić (36)

Žuti kartoni: Hujber (22), Puljić (54), Ivanušec (57), Majstorović (58), Capan (80)

RIJEKA: Sluga, Kvržić, Punčec, Župarić, Tomečak, Capan, Halilović, Lončar, Acosty (82 Mamić -), Murić (73 Bušnja -), Puljić (76 Čolak -)

LOKOMOTIVA: Grbić, Lecjaks, Majstorović, Kolinger, Hujber, Burić (52 Kastrati), Đurasek (73 Radonjić -), Ivanušec, Drožđek (90 Maružin -), Mlinar, Uzuni

Rijeka je osvojila drugo mjesto!

Pogotkom Roberta Murića u predzadnjem kolu nogometaši Rijeke pobijedili (1:0) su na Rujevici Lokomotivu i stekli nedostižnu prednost za Osijek i/ili Hajduk.

Pogađati sastave Rijeke uoči utakmica ovoga proljeća izgleda kao ispunjavati srećke!

Nešto zbog stalnih promjena u rosteru uvjetovanih ozljedama i kaznama, nešto zbog vizije Igora Bišćana, Rijeka u svakoj utakmici u nastavku sezone igra u drugačijem sastavu.

Ovog puta u veznoj liniji igrao je trokut: Capan - Halilović - Lončar, dok je napad izgledao (Murić, Acosty, Puljić) potpuno drugačije nego u zadnjoj utakmici u Osijeku.

Na klupi su sjedili provjereni Mamić, Čolak, Velkovski, mladi Bušnja, Ristovski, Hrvoje Smolčić i iskusni Prskalo.

Tomečak je prvi put igrao u početnom sastavu i to na lijevom boku, što znači da je prvi put zajedno igrala momčad Rijeke od koje se moglo očekivati sve osim uigranosti.

To je otprilike sukus igre Rijeke u pobjedi protiv Lokomotive, koja je otprilike sat vremena bila u podređenom položaju iako Rijeka nije stvorila ni jednu izrađenu priliku.

U 36. minuti Rijeka je došla u vodstvo nakon što su dvojica stopera Lokomotive povezano pogriješili pod pritiskom.

Prvo je Majstorović u svojoj trećini napucao loptom Lončara, koji je osvojio loptu, krenuo prema kaznenom prostoru i pokušao proigrati Acostyja...

Kolinger je uklizao i loptu idealno gurnuo Muriću, koji je s 14 metara precizno pogodio desni Grbićev kut - 1:0.

Ponekad statistika najbolje ilustrira kako se igralo do odmora: Lokomotiva je ostvarila nešto veći posjed lopte (52 posto), a da nije uputila ni jedan udarac prema vratima Rijeke.

Rijeka je postignula pogodak iz četiri udarca u okvir vratiju.

U drugom dijelu ništa se u pristupu i nastupu nije mijenjalo petnaestak minuta, a onda su gosti počeli mijenjati strukturu momčadi (ušli napadači Kastrati i Radonjić) i dizati ritam.

Preselilo se težište igre u zadnju trećinu riječke momčadi, Sluga je imao sve više posla...

Prvo su ne baš tehnički dotjerano pogodak pokušali postići Ivanušec (67) udarcem s ruba kaznenog prostora, pa Drožđek (69) udarcem glavom nakon Lecjaksova ubačaja slijeva.

U 72. minuti Uzuni je točno proigrao Drožđeka, koji je izašao sam ispred Sluge po lijevoj strani kaznenog prostora, vratar Rijeke dobro je zatvorio prvi kut.

U 83. minuti Drožđek je bio u još boljoj poziciji, kada ga je Radonjić proigrao na 12 metara od Sluge, udarac iz poluokreta nije bio precizan.

U 85. minuti sudac je dosudio indirekt u kaznenom prostoru, jer je Sluga predugo otezao s ubacivanjem lopte u igru iako je bilo razvidno da mu Radonjić oduzima prirodni prostor za normalnu reakciju.

Lecjaks je loptu s 14 metara poslao pokraj vratiju.

Provela je riječka momčad zadnjih pola sata u svojoj trećini, gdje je stoički patila pod pritiskom gostiju da bi sačuvala pobjedu.

U 93. minuti Radonjić je na lijevoj strani kaznenog prostora leđima okrenut nasumice loptu poslao prema suprotnoj vratnici.

Pogodio je gredu dok je uz vratnicu dežurao Mamić.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.