PRVA HNL

Rijeka osigurala drugo mjesto prije zadnjeg kola

Subota, 18. svibnja 2019. 21:07 Napisao/la  SC

Rijeka - Lokomotiva 1:0. Pogotkom Roberta Murića  nogometaši Rijeke pobijedili  Lokomotivu i stekli nedostižnu prednost za Osijek i/ili Hajduk

Robert Murić (Rijeka)
Robert Murić (Rijeka)

Prva HNL - 35. kolo

RIJEKA - LOKOMOTIVA 1:0

Stadion Rujevica. Gledatelja: 3068

Sudac: Igor Pajač (Zelina)

Strijelac: 1:0 Murić (36)

Žuti kartoni: Hujber (22), Puljić (54), Ivanušec (57), Majstorović (58), Capan (80)

RIJEKA: Sluga, Kvržić, Punčec, Župarić, Tomečak, Capan, Halilović, Lončar, Acosty (82 Mamić -), Murić (73 Bušnja -), Puljić (76 Čolak -)

LOKOMOTIVA: Grbić, Lecjaks, Majstorović, Kolinger, Hujber, Burić (52 Kastrati), Đurasek (73 Radonjić -), Ivanušec, Drožđek (90 Maružin -), Mlinar, Uzuni

Rijeka je osvojila drugo mjesto!

Pogotkom Roberta Murića u predzadnjem kolu nogometaši Rijeke pobijedili (1:0) su na Rujevici Lokomotivu i stekli nedostižnu prednost za Osijek i/ili Hajduk.

Pogađati sastave Rijeke uoči utakmica ovoga proljeća izgleda kao ispunjavati srećke!

Nešto zbog stalnih promjena u rosteru uvjetovanih ozljedama i kaznama, nešto zbog vizije Igora Bišćana, Rijeka u svakoj utakmici u nastavku sezone igra u drugačijem sastavu.

Ovog puta u veznoj liniji igrao je trokut: Capan - Halilović - Lončar, dok je napad izgledao (Murić, Acosty, Puljić) potpuno drugačije nego u zadnjoj utakmici u Osijeku.

Na klupi su sjedili provjereni Mamić, Čolak, Velkovski, mladi Bušnja, Ristovski, Hrvoje Smolčić i iskusni Prskalo.

Tomečak je prvi put igrao u početnom sastavu i to na lijevom boku, što znači da je prvi put zajedno igrala momčad Rijeke od koje se moglo očekivati sve osim uigranosti.

To je otprilike sukus igre Rijeke u pobjedi protiv Lokomotive, koja je otprilike sat vremena bila u podređenom položaju iako Rijeka nije stvorila ni jednu izrađenu priliku.

U 36. minuti Rijeka je došla u vodstvo nakon što su dvojica stopera Lokomotive povezano pogriješili pod pritiskom.

Prvo je Majstorović u svojoj trećini napucao loptom Lončara, koji je osvojio loptu, krenuo prema kaznenom prostoru i pokušao proigrati Acostyja...

Kolinger je uklizao i loptu idealno gurnuo Muriću, koji je s 14 metara precizno pogodio desni Grbićev kut - 1:0.

Ponekad statistika najbolje ilustrira kako se igralo do odmora: Lokomotiva je ostvarila nešto veći posjed lopte (52 posto), a da nije uputila ni jedan udarac prema vratima Rijeke.

Rijeka je postignula pogodak iz četiri udarca u okvir vratiju.

U drugom dijelu ništa se u pristupu i nastupu nije mijenjalo petnaestak minuta, a onda su gosti počeli mijenjati strukturu momčadi (ušli napadači Kastrati i Radonjić) i dizati ritam.

Preselilo se težište igre u zadnju trećinu riječke momčadi, Sluga je imao sve više posla...

Prvo su ne baš tehnički dotjerano pogodak pokušali postići Ivanušec (67) udarcem s ruba kaznenog prostora, pa Drožđek (69) udarcem glavom nakon Lecjaksova ubačaja slijeva.

U 72. minuti Uzuni je točno proigrao Drožđeka, koji je izašao sam ispred Sluge po lijevoj strani kaznenog prostora, vratar Rijeke dobro je zatvorio prvi kut.

U 83. minuti Drožđek je bio u još boljoj poziciji, kada ga je Radonjić proigrao na 12 metara od Sluge, udarac iz poluokreta nije bio precizan.

U 85. minuti sudac je dosudio indirekt u kaznenom prostoru, jer je Sluga predugo otezao s ubacivanjem lopte u igru iako je bilo razvidno da mu Radonjić oduzima prirodni prostor za normalnu reakciju.

Lecjaks je loptu s 14 metara poslao pokraj vratiju.

Provela je riječka momčad zadnjih pola sata u svojoj trećini, gdje je stoički patila pod pritiskom gostiju da bi sačuvala pobjedu.

U 93. minuti Radonjić je na lijevoj strani kaznenog prostora leđima okrenut nasumice loptu poslao prema suprotnoj vratnici.

Pogodio je gredu dok je uz vratnicu dežurao Mamić.

 

 

Tablice omogućuje Sofascore