MAXtv Prva liga: Osijek slavio u Kranjčevićevoj, Matej Jonjić dvaput

Nedjelja, 17. kolovoza 2014. 20:51 Napisao/la  SC

Utakmica 5. kola: Zagreb - Osijek 1:2. Osiječki stoper Jonjić sudjelovao kod sva tri pogotka na utakmici. Dva je za svoju momčad zabio, a skrivio je i jedanesterac za Zagreb

MAXtv Prva liga - 5. kolo

ZAGREB - OSIJEK 1:2

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 500

Sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Strijelci: 0:1 Jonjić (16) 1:1 Jurendić (30-11m) 1:2 Jonjić (87)

Žuti kartoni: Musa (Zagreb) Mišić, Vitaić, Škorić (Osijek)

ZAGREB: Livaković - Štiglec, Kolinger, Musa, Jurendić - Krovinović, Stepčić, Dučkić - Boban, Ljubičić (52 Matić) - Novak (46 Konopek)

OSIJEK: Mikulić - Pavić (74 Vitaić), Novaković, Jonjić, Matas - Mišić, Kurtović - Škorić, Baraban (57 Ugarković), Mešanović (62 Glavaš) - Barišić

U pretposljednjem susretu petoga kola domaćeg prvenstva u Kranjčevićevoj Osijek je slavio protiv dpomaćeg Zagreba. Pogotkom Mateja Jonjića tri minute prije kraja na asistenciju Mile Škorića došao je klub s grada na Dravi do prve ovosezonske pobjede i pobjegao sa začelja prvenstvene ljestvice. Zabio je Jonjić oba pogotka za goste, Osijek je slavio u utakmici u kojoj su obje momčadi imale svoje intervale u kojima su dominirale igrom pred petstotinjak gledatelja. O zagrebačkom pogotku, tada za izjednačenje (1:1) još će se neko vrijeme pričati.

Naime u 28. minuti Krovinović je pao na rubu kaznenog prostora nakon što ga je srušio Jonjić. TV-snimka nije pokazala je li početak Jonjićevog prekršaja smješten izvan ili unutar šesnaesterca, no Jurendić je iz najstrože kazne zabio za izjednačenje - 1:1. Četrnaest minuta ranije Osijek je poveo nakon što je Mišićev centaršut iz kornera glavom u gol pretvorio upravo kasniji tragičar, pa ponovno junak Jonjić. Bio je gostujući stoper najviši pored tri Zagrebova igrača u kaznenom prostoru, nije mogao Livaković spriječiti njegov prvi pogodak na utakmici.

Drugi je pao kada je najviše trebao. Tri minute prije kraja Škorić je probio lijevu stranu, došao u neposrednu blizinu gola i poslao oštru prizemnu loptu na drugu vratnicu, gdje se, tada nogom snalazi Jonjić i postavlja konačnih 1:2. Zagreb je u prvom dijelu imao još dvije dobre prilike, najprije je Jurendić (25) dobro pokušao iz daljine no obranio je Mikulić, a potom je u posljednjoj minuti prvog dijela Krovinović poslao izvrsnu loptu za Štigleca u prostor ispred vratara Mikulića. Štiglec ga se odlučio prebaciti, no u tom pokušaju lopta je otišla i preko vrata.

U sljedećem kolu obje momčadi imaju zahtjevnu obvezu. Osijeku u Gradski vrt dolazi Hajduk, a nogometaši Zagreba otići će u istočni dio grada na gradski derbi protiv Dinama.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.