MAXtv Prva liga: Osijek slavio u Kranjčevićevoj, Matej Jonjić dvaput

Nedjelja, 17. kolovoza 2014. 20:51 Napisao/la  SC

Utakmica 5. kola: Zagreb - Osijek 1:2. Osiječki stoper Jonjić sudjelovao kod sva tri pogotka na utakmici. Dva je za svoju momčad zabio, a skrivio je i jedanesterac za Zagreb

MAXtv Prva liga - 5. kolo

ZAGREB - OSIJEK 1:2

Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja 500

Sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Strijelci: 0:1 Jonjić (16) 1:1 Jurendić (30-11m) 1:2 Jonjić (87)

Žuti kartoni: Musa (Zagreb) Mišić, Vitaić, Škorić (Osijek)

ZAGREB: Livaković - Štiglec, Kolinger, Musa, Jurendić - Krovinović, Stepčić, Dučkić - Boban, Ljubičić (52 Matić) - Novak (46 Konopek)

OSIJEK: Mikulić - Pavić (74 Vitaić), Novaković, Jonjić, Matas - Mišić, Kurtović - Škorić, Baraban (57 Ugarković), Mešanović (62 Glavaš) - Barišić

U pretposljednjem susretu petoga kola domaćeg prvenstva u Kranjčevićevoj Osijek je slavio protiv dpomaćeg Zagreba. Pogotkom Mateja Jonjića tri minute prije kraja na asistenciju Mile Škorića došao je klub s grada na Dravi do prve ovosezonske pobjede i pobjegao sa začelja prvenstvene ljestvice. Zabio je Jonjić oba pogotka za goste, Osijek je slavio u utakmici u kojoj su obje momčadi imale svoje intervale u kojima su dominirale igrom pred petstotinjak gledatelja. O zagrebačkom pogotku, tada za izjednačenje (1:1) još će se neko vrijeme pričati.

Naime u 28. minuti Krovinović je pao na rubu kaznenog prostora nakon što ga je srušio Jonjić. TV-snimka nije pokazala je li početak Jonjićevog prekršaja smješten izvan ili unutar šesnaesterca, no Jurendić je iz najstrože kazne zabio za izjednačenje - 1:1. Četrnaest minuta ranije Osijek je poveo nakon što je Mišićev centaršut iz kornera glavom u gol pretvorio upravo kasniji tragičar, pa ponovno junak Jonjić. Bio je gostujući stoper najviši pored tri Zagrebova igrača u kaznenom prostoru, nije mogao Livaković spriječiti njegov prvi pogodak na utakmici.

Drugi je pao kada je najviše trebao. Tri minute prije kraja Škorić je probio lijevu stranu, došao u neposrednu blizinu gola i poslao oštru prizemnu loptu na drugu vratnicu, gdje se, tada nogom snalazi Jonjić i postavlja konačnih 1:2. Zagreb je u prvom dijelu imao još dvije dobre prilike, najprije je Jurendić (25) dobro pokušao iz daljine no obranio je Mikulić, a potom je u posljednjoj minuti prvog dijela Krovinović poslao izvrsnu loptu za Štigleca u prostor ispred vratara Mikulića. Štiglec ga se odlučio prebaciti, no u tom pokušaju lopta je otišla i preko vrata.

U sljedećem kolu obje momčadi imaju zahtjevnu obvezu. Osijeku u Gradski vrt dolazi Hajduk, a nogometaši Zagreba otići će u istočni dio grada na gradski derbi protiv Dinama.

Standings provided by Sofascore