MAXTV PRVA LIGA

Lokomotiva i Zagreb podijelili bodove na Maksimiru

Petak, 19. listopada 2012. 20:58 Napisao/la  SC

Utakmica 11. kola: Lokomotiva - Zagreb 1:1 (Kramarić 15/Šovšić 75-11m)

MAXtv Prva liga – 12. kolo

LOKOMOTIVA – ZAGREB 1:1

Stadion na Maksimiru. Gledatelja: 300

Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb)

Žuti kartoni: Samateh, Bručić, Chago (Lokomotiva), Pavlović, Bevab (Zagreb)

Crveni karton: Samateh (81, drugi žuti karton)

Strijelci: 1:0 Kramarić (15), 1:1 Šovšić (74-11m)

LOKOMOTIVA: Radeljić, Boras, Mesarić, Samateh, Musa (29 Martinac), Antolić (46 Chago), Trebotić, Maleš, Bručić, Šitum (77 Zakarić), Kramarić

ZAGREB: Vidaković, Handžić (27 Štrok), Pavlović, Nadarević, Bevab, Oršulić, Štrok, Abdurahimi, Jurendić (70 Vojtuš), Šovšić, Medić (46 Mitrović)

Nogometaši Lokomotive i Zagreba podijelili su bodove u utakmici koja je postala zanimljiva u zadnjih pola sata. U većem dijelu susreta utakmica je nalikovala na uspavanku u kojoj su domaćini čuvali rano stečeno vodstvo, a gosti nedovoljno konkretno pokušavali doći do prilike.

U 15. minuti nakon ubačaja iz kuta Kramarić je ostao sam na drugoj vratnici, napadač Lokomotive imao je vremena primiti loptu na prsa i odmjerenim udarcem zatresti mrežu – 1:0.

Rano vodstvo Lokomotive odredilo je tok utakmice toliko koliko su domaći igrači suzdržano koristili nešto bolji raspored na terenu. Ništa se konkretno nije događalo, u 58. je Bručić udarcem s 22 metra pogodio gredu.

U zadnjih pola sata Zagreb je pojačao ritam, preuzeo inicijativu čime je domaćine stjerao na svoju polovicu. Pritisak je uvjetovao izjednačenje.

U 73. minuti Mitrović je pokušao ubaciti s lijeve strane kaznenog udarca, Boras je neporezno igrao rukom a sudac Strahonja pokazao na bijelu točku. Šovšić je pogodio za 1:1.

U zadnji pola sata igralo se otvoreno budući da su obje momčadi tražile tri boda. Zagreb je naizgled dominirao, što je Lokomotivi omogućilo da prilike traži kroz kontranapade.

U 81. minuti domaći su ostali s desetoricom na terenu budući da je Samateh isključen, jer je igrao rukom zbog čega je dobio drugi žuti karton. S igračem više Zagreb je povećao postotak posjeda lopte, tražio drugi pogodak i ostavljao prazan prostor ispred zadnje linije.

Ne može se reći da je propuštena neka prilika za kojom treba žaliti, ali obje momčadi mogu žaliti što nisu imale dovoljno koncentracije u završnici.

Na kraju nekoliko obećavajućih akcija na objema stranama zadnju su imali vratari Radeljić i Vidaković, koji su posao odradili na potrebnoj razini pa se rezultat više nije mijenjao.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.