MAXTV PRVA LIGA

Lokomotiva i Zagreb podijelili bodove na Maksimiru

Petak, 19. listopada 2012. 20:58 Napisao/la  SC

Utakmica 11. kola: Lokomotiva - Zagreb 1:1 (Kramarić 15/Šovšić 75-11m)

MAXtv Prva liga – 12. kolo

LOKOMOTIVA – ZAGREB 1:1

Stadion na Maksimiru. Gledatelja: 300

Sudac: Marijo Strahonja (Zagreb)

Žuti kartoni: Samateh, Bručić, Chago (Lokomotiva), Pavlović, Bevab (Zagreb)

Crveni karton: Samateh (81, drugi žuti karton)

Strijelci: 1:0 Kramarić (15), 1:1 Šovšić (74-11m)

LOKOMOTIVA: Radeljić, Boras, Mesarić, Samateh, Musa (29 Martinac), Antolić (46 Chago), Trebotić, Maleš, Bručić, Šitum (77 Zakarić), Kramarić

ZAGREB: Vidaković, Handžić (27 Štrok), Pavlović, Nadarević, Bevab, Oršulić, Štrok, Abdurahimi, Jurendić (70 Vojtuš), Šovšić, Medić (46 Mitrović)

Nogometaši Lokomotive i Zagreba podijelili su bodove u utakmici koja je postala zanimljiva u zadnjih pola sata. U većem dijelu susreta utakmica je nalikovala na uspavanku u kojoj su domaćini čuvali rano stečeno vodstvo, a gosti nedovoljno konkretno pokušavali doći do prilike.

U 15. minuti nakon ubačaja iz kuta Kramarić je ostao sam na drugoj vratnici, napadač Lokomotive imao je vremena primiti loptu na prsa i odmjerenim udarcem zatresti mrežu – 1:0.

Rano vodstvo Lokomotive odredilo je tok utakmice toliko koliko su domaći igrači suzdržano koristili nešto bolji raspored na terenu. Ništa se konkretno nije događalo, u 58. je Bručić udarcem s 22 metra pogodio gredu.

U zadnjih pola sata Zagreb je pojačao ritam, preuzeo inicijativu čime je domaćine stjerao na svoju polovicu. Pritisak je uvjetovao izjednačenje.

U 73. minuti Mitrović je pokušao ubaciti s lijeve strane kaznenog udarca, Boras je neporezno igrao rukom a sudac Strahonja pokazao na bijelu točku. Šovšić je pogodio za 1:1.

U zadnji pola sata igralo se otvoreno budući da su obje momčadi tražile tri boda. Zagreb je naizgled dominirao, što je Lokomotivi omogućilo da prilike traži kroz kontranapade.

U 81. minuti domaći su ostali s desetoricom na terenu budući da je Samateh isključen, jer je igrao rukom zbog čega je dobio drugi žuti karton. S igračem više Zagreb je povećao postotak posjeda lopte, tražio drugi pogodak i ostavljao prazan prostor ispred zadnje linije.

Ne može se reći da je propuštena neka prilika za kojom treba žaliti, ali obje momčadi mogu žaliti što nisu imale dovoljno koncentracije u završnici.

Na kraju nekoliko obećavajućih akcija na objema stranama zadnju su imali vratari Radeljić i Vidaković, koji su posao odradili na potrebnoj razini pa se rezultat više nije mijenjao.