MAXTV PRVA LIGA

Hajduk nadigrao Slaven Belupo u Koprivnici

Subota, 16. veljače 2013. 19:56 Napisao/la  SC

Utakmica 20. kola: Slaven Belupo - Hajduk 0:2. Igor Bubnjić isključen u 48. minuti

MAXtv Prva liga – 20. kolo

SLAVEN BELUPO – HAJDUK 0:2

Stadion u Koprivnici. Gledatelja: 2000

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Jonjić (17), 0:2 Vuković (82)

Žuti kartoni: Pranjić (S. Belupo), Jonjić, Plazonić, Maglica (Hajduk)

Crveni karton: Bubnjić (48, udaranje igrača)

SLAVEN BELUPO: Pelin, Kokalović, Bubnjić, Maras, Geng (63 Brlek), Pranjić, Rak, Purić, Glavica (73 Barić), Delić (83 Jelavić), Vugrinec

HAJDUK: Blažević, Vršajević, Milović (51 Plazonić), Jonjić (73 Nižić), Lima, Jozinović, Oremuš, Andrijašević, Caktaš, Vuković (85 Kouassi), Maglica

Nogometaši Hajduka pobijedili su Slaven Belupo na blatnjavom terenu Koprivnici i dodatno učvrstili drugu poziciju na ljestvici.

U 17. minuti Matej Jonjić visoko je skočio nakon ubačaja iz kuta i udarcem glavom u ravni prve vratnice pogodio mrežu – 0:1. Po teškom, blatnjavom terenu Hajduk je relativno lako došao do rezultatske prednosti koju je igrom zaslužio.

Domaći igrači nisu se uspjeli nametnuti čvršćoj i odlučnijoj splitskoj momčadi, koja je zauzela čvrsti gard i čekala prilike za u kontrama. Nisu Hajdukovci stvorili izrazitu priliku, ali su njihovi napadi bili latentno opasni za domaćeg vratara.

U 48. minuti Milović je naskočio Bunjića, koji je laktom na neviđeno zahvatio Milovića po licu. Obojica su pocrvenjeli, Milović od krvi na rasječenu licu, a Bubnjić zbog kartona.

U 53. minuti Vuković je iz slobodnog udarca prebacio loptom „živi zid“ i pogodio gredu od koje se lopta odbila. Natrčao je Plazonić i zatresao mrežu, ali je sudac poništio pogodak zbog zaleđa u kojemu je bio Maglica. Pasivnog ili ne, pitanje je sada?

U 72. minuti ozlijedio se i Jonjić nakon duela s Delićem. Prije nego što je zamijenjen Jonjić je dobio žuti karton, a trener Miško Krstičević udaljen s klupe zbog prigovaranja sucu. Nažalost, Jonjiću je zatrebala intervencija hitne pomoći

U 82. minuti utakmica je rješena. Nakon Caktašova pokušaja škaricama, domaću mrežu zatresao je Vuković – 0:2. Hajduk je zasluženo osvojio tri boda u utakmici tijekom koje se od domaćina očekivalo više.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.