MAXTV PRVA LIGA

Hajduk nadigrao Slaven Belupo u Koprivnici

Subota, 16. veljače 2013. 19:56 Napisao/la  SC

Utakmica 20. kola: Slaven Belupo - Hajduk 0:2. Igor Bubnjić isključen u 48. minuti

MAXtv Prva liga – 20. kolo

SLAVEN BELUPO – HAJDUK 0:2

Stadion u Koprivnici. Gledatelja: 2000

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Jonjić (17), 0:2 Vuković (82)

Žuti kartoni: Pranjić (S. Belupo), Jonjić, Plazonić, Maglica (Hajduk)

Crveni karton: Bubnjić (48, udaranje igrača)

SLAVEN BELUPO: Pelin, Kokalović, Bubnjić, Maras, Geng (63 Brlek), Pranjić, Rak, Purić, Glavica (73 Barić), Delić (83 Jelavić), Vugrinec

HAJDUK: Blažević, Vršajević, Milović (51 Plazonić), Jonjić (73 Nižić), Lima, Jozinović, Oremuš, Andrijašević, Caktaš, Vuković (85 Kouassi), Maglica

Nogometaši Hajduka pobijedili su Slaven Belupo na blatnjavom terenu Koprivnici i dodatno učvrstili drugu poziciju na ljestvici.

U 17. minuti Matej Jonjić visoko je skočio nakon ubačaja iz kuta i udarcem glavom u ravni prve vratnice pogodio mrežu – 0:1. Po teškom, blatnjavom terenu Hajduk je relativno lako došao do rezultatske prednosti koju je igrom zaslužio.

Domaći igrači nisu se uspjeli nametnuti čvršćoj i odlučnijoj splitskoj momčadi, koja je zauzela čvrsti gard i čekala prilike za u kontrama. Nisu Hajdukovci stvorili izrazitu priliku, ali su njihovi napadi bili latentno opasni za domaćeg vratara.

U 48. minuti Milović je naskočio Bunjića, koji je laktom na neviđeno zahvatio Milovića po licu. Obojica su pocrvenjeli, Milović od krvi na rasječenu licu, a Bubnjić zbog kartona.

U 53. minuti Vuković je iz slobodnog udarca prebacio loptom „živi zid“ i pogodio gredu od koje se lopta odbila. Natrčao je Plazonić i zatresao mrežu, ali je sudac poništio pogodak zbog zaleđa u kojemu je bio Maglica. Pasivnog ili ne, pitanje je sada?

U 72. minuti ozlijedio se i Jonjić nakon duela s Delićem. Prije nego što je zamijenjen Jonjić je dobio žuti karton, a trener Miško Krstičević udaljen s klupe zbog prigovaranja sucu. Nažalost, Jonjiću je zatrebala intervencija hitne pomoći

U 82. minuti utakmica je rješena. Nakon Caktašova pokušaja škaricama, domaću mrežu zatresao je Vuković – 0:2. Hajduk je zasluženo osvojio tri boda u utakmici tijekom koje se od domaćina očekivalo više.

Standings provided by Sofascore