HNS preuzeo vođenje Prve HNL, pet klubova bojkotiralo rad Udruge prvoligaša

Subota, 19. srpnja 2014. 10:55 Napisao/la  SC

Dinamo, Istra 1961, Lokomotiva, Osijek  i Rijeka odlučili bojkotirati rad Udruge prvoligaša

Utakmicom između Dinama i Slavena Belupa u petak je počelo novo prvenstvo u MAXtv Prvoj ligi. Utakmice se zbog televizijskih prenosa i dalje igraju u terminima od petka do ponedjeljka, u 1. kolu u subotu igraju Osijek i Lokomotiva (21), u nedjelju igraju Zagreb - Rijeka (19) i Hajduk - Istra (21), dok u ponedjeljak igraju Zadar i Split (20).

Od ove sezone natjcanje vodi HNS budući da su Dinamo, Istra 1961, Lokomotiva, Osijek  i Rijeka odlučili bojkotirati rad Udruge prvoligaša. Prema Statutu udruga ne može djelovati pa je odlukom Izvršnog odbora HNS-a sve ovlasti u vođenju lige preuzeo HNS-a.Time je je djelo sprovedena namjera središnjice moći da se Udruga prvoligaša ukine. Prvi pokušaj nije uspio, jer nije bilo dovoljno glasova.

Vodstvo natjecanja Prve HNL ostalo je u istom sastavu: Josip Brezni (povjerenik natjecanja), Krešimir Vlajčević (disciplinski sudac), Ivan Peraić (povjerenik za suđenje), Ante Kulušić (povjerenik za određivanje kontrolora suđenja), Zoran Cvrk (povjerenik za sigurnost).

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.